Thermal and economical analysis of a desalination system
- Tez No: 8223
- Danışmanlar: PROF. DR. MAZHAR ÜNSAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Distillation, Multi-Stage-Flash Processes, Fluidized Bed Heat Transfer, Economics on Desalination. SCIENCE COD 625.04.02 HI
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 127
Özet
ÖZET BİK DAMITMA SİSTEMİNİN ISIL VE EKONOMİK ANALİZİ - DURSUN, Kadir Yüksek lisans tezi, Makina Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi.: Prof. Dr. Mazhar UNSAL Şubat 1998, 127 Sayfa Bu çalışmada, deniz suyunu damıtma yoluyla arıtan sistemlerin bir yenisi olan çok kademeli akışkan yataklı sabit entalpi buharlaştırıcısından oluşan damıtma sisteminin ısıl ve ekonomik analizi yapılmıştır. İncelenen deniz suyunu damıtma sisteminin en önemli özelliği dik ve birçok paralel boruya sahip sabit entalpi buharlaştırıcısıdır. Çok kademeli sabit entalpi buharlaştırıcısındaki ısı geçişi boru içinde akışkan yatak kullanılarak iyileştirilmiştir. Sistem parametrelerinin damıtılmış suyun debisi ve bir metre küpünün fiyatı üzerine etkileri incelenmiş ve grafikler halinde gösterilmiştir.. Anahtar Kelimeler;, Su damıtılması, Çok kademeli sabit entalpi sistemleri, Akışkan yatakta ısı geçişi, Su damıtma ekonomisi. ANÂBİLİM DALI KODU i - 625.04.02 iv
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THERMAL AND ECONOMICAL ANALYSIS OF A DESALINATION SYSTEM DURSUN, Kadir M.S. in Mechanical Engineering Supervisor: Prof. Dr. Mazhar UNSAL February İ990, 127 Pages This study is. a thepretieial and economical analysis of one of the recent developments in desalination. The Multi-Stage- Flash/Fluidized-Bed-Evaporator CMSF/FBE) is analysed by means of computer simulation. The main characteristic of this distillation system is its vertical evaporator accommodating a large number of parallel tubes with short flash chambers. Heat transfer in the tubes is enchanged by means of a fluidized bed. Effects of system parameters on the product fresh water mass flowrate and the cost of product water per cubic meter of product water are investigated and are presented in graphical form-