Analysis and capacity design of ductile concrete coupled walls
Sünek betonarme boşluklu perde duvarların analizi ve kapasite tasarımı
  1. Tez No: 82518
  2. Yazar: TOLGA BAŞKONUŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERGİN ATIMTAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Boşluklu Perde Duvarlar, Sürekli Ortam Metodu, Betonarme, Kapasite Tasarımı Prosedürleri, Süneklik. vı, Coupled walls, Continuous Medium method, Reinforced Concrete, Capacity Design Procedures, Ductility IV
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 126
Özet
öz SUNEK BETONARME BOŞLUKLU PERDE DUVARLARIN ANALİZİ VE KAPASİTE TASARIMI Başkonuş, Tolga Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ergin Atımtay Kasım 1999, 126 sayfa Boşluklu perde duvarların analizi için, bağ kirişlerinin sürekli bağlantılı bir ortamla yer değiştirildiği sürekli ortam metodu sunulmuştur. Yapı yüksekliği boyunca değişmeyen ve planda simetrik yapılar için sonuçlar bilgisayar metodlan çözümlerine çok yalandır. Yapı elemanlarının rijitliklerindeki bağıl değişikliklerin yapı davranışına etkisi kolayca görülmektedir. Betonarme binaların deprem etkisi altında sünek bir şekilde tasarımı için geçerli bir dizayn felsefesi sunulmuştur. Kapasite tasarımı prosedürleri kullanılarak enerji tüketim mekanizmalaıımn oluşumunda birhiyerarşi sağlanmıştır. Inelastik yük dağılımının faydalan açıklanmış ve elastik ve plastik bölgelerin detaylandınlması için gerekli kurallar sunulmuştur. Türkiye Deprem Yönetmeliği 'nin boşluklu perde duvarlarla ilgili hükümlerindeki eksiklikler gösterilmiş ve ilgili tavsiyeler yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ANALYSIS AND CAPACITY DESIGN OF DUCTILE CONCRETE COUPLED WALLS Başkonuş, Tolga M.S., Department of Civil Engineering Supervisor: Prof. Dr. Ergin Atımtay November 1999, 126 pages The continuous medium method in which the coupling beams are replaced by continuous connection of laminae, for the analysis of coupled wall structures is presented. The method is nearly as accurate as the computer methods for structures that are uniform with height and symmetric in plan. The change in the structural behaviour is easily seen with a change in the stiffness of members relative to each other. A deterministic design philosophy for the design of ductile reinforced concrete buildings under seismic actions is presented. A hierarchy in the development of energy dissipating mechanisms using capacity design procedures is postulated. The benefits of inelastic force redistribution between iiiseveral members are explained and the detailing requirements for both elastic and plastic regions presented. The deficiencies of the requirements of the Turkish EQ Code for coupled wall structures are demonstrated and related recommendations are made.