Problems in implementing QS-9000 and the degree of readines of the SMES
QS-9000 uygulama problemleri ve kobilerin hazırlık derecesi
  1. Tez No: 82521
  2. Yazar: ÖZGÜR BEKİROĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALP ESİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: QS-9000, süreç kontrolü, uzun vadeli iş ilişkisi. IV, QS-9000, Process Control, Long-Term Business Relation. Ill
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
oz QS-9000 UYGULAMA PROBLEMLERİ VE KOBİLERİN HAZIRLIK DERECESİ BEKIROĞLU, Özgür Yüksek Lisans, Makina Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Alp ESİN Ortak Tez Yöneticisi: Y. Doç. Macit KARABAY Ocak 1999, 115 sayfa Bu çalışmada, firmaların QS-9000'in süreç kontrolü ve uzun vadeli iş ilişkisi ile ilgili gereklerini sağlamadaki problemleri araştırılmış ve bu problemlere çözümler önerilmiştir. Bu amaçla KOBİ 1er hedeflenmiştir. QS-9000'in ISO 9000 e getirdiği değişiklikler sergilenmiş ve yukarıda belirtilen QS-9000'in alanlarında uygulama problemleri Ankara'da ve İstanbul'da seçilen firmalarda araştırılmıştır. Bununla birlikte, ilgili teklif ve öneriler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PROBLEMS IN IMPLEMENTING QS-9000 AND THE DEGREE OF READINESS OF SMEs. BEKIRO?LU, Özgür M.S., Department of Mechanical Engineering Supervisor: Prof. Dr. Alp ESİN Co-Supervisor: Assist. Prof. Dr. Macit KARABAY JANUARY 1999, 113 pages In this study, the implementation problems that the firms face in complying with the requirements of process control of QS-9000 and requirements relevant to long-term business relations of QS-9000 are to be investigated and discussed and solutions to these problems are recommended. For the purpose of study, (SMEs) are aimed. The changes brought to ISO 9001 requirements by QS-9000 are presented and the application problems in the above mentioned areas of QS-9000 are surveyed in the selected firms in Ankara and İzmir. Moreover, suggestions and recommendations are given accordingly.