Fast implementation of cosine-modulated filter banks and the design of protolype filters
Kosinüs modüleli süzgeç dizilerinin hızlı yöntemlerle gerçekleştirilmesi ve prolotif süzgeç tasarımı
  1. Tez No: 82533
  2. Yazar: KENAN BÜYÜKATAK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. TOLGA ÇİLOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Tam Geriçatma, Kosinüs Modüleli Süzgeç Dizileri, Prototip Süzgeç Taşanım. IV, Perfect Reconstruction, Cosine-modulated Filter Banks, Prototype Filter Design. m
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 741
Özet
oz KOSİNÜS MODÜLELİ SÜZGEÇ DİZİLERİNİN HIZLI YÖNTEMLERLE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ VE PROTOTİP SÜZGEÇ TASARIMI BÜYÜKATAK, Kenan Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr.Tolga ÇİLOĞLU Kasım 1999, 74 sayfa Bu tezde“quadrature mirror filter bank”ve“cosine-modulated filter bank”sistemleri üzerinde çalışılmıştır. Süzgeç dizilerinin genel yapısı, çalışması ayrıca tam geriçatma özelliğinin elde edilmesi problemi ele alınmıştır. Süzgeç dizilerinin hızlı yöntemlerle gerçekleştirilmesi için iki metod kullanılmıştır,“polyphase decomposition”kavramı genel olarak süzgeç dizilerinin hızlı ve verimli bir biçimde gerçekleştirilebilmesi için kullanılmış olup, hızlı DCT tekniği“cosine-modulated filter bank”sistemleri için uygulanmıştır.“Cosine-modulated filter bank”sistemlerine ilişkin prototip süzgeç tasannu üzerinde ayrıca çalışılmış olup, bu süzgeç avantajlı özelliklerinden dolayı“lattice”yapısıyla gerçekleştirilmiştir. En son olarak da iki ve sekiz kanallı durum için yanbandlarda oluşabilecek yuvarlama etkilerinin çıkış işareti üzerinde meydana getireceği değişiklikler incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FAST IMPLEMENTATION OF“COSINE MODULATED FILTER BANKS”AND THE DESIGN OF PROTOTYPE FILTERS BÜYÜKATAK, Kenan M. Sc, Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Asst. Prof. Dr. Tolga ÇİLO?LU November 1999, 74 pages In this thesis,“quadrature mirror filter banks”and in particular,“cosine- modulated filter banks”are studied. The operation of the filter bank structure and the conditions required to get the perfect reconstruction property are investigated. Two methods are studied to achieve the fast implementation of the filter bank structures.“Polyphase decomposition”is used for the fast implementation of a general filter bank structure, and fast DCT techniques are incorporated in the case of a cosine modulated system. The problem of designing the prototype filter of a cosine modulated filter bank is also taken into consideration. The design is carried out based on lattice structure, which greatly simplifies the task because of its nice properties. Finally the quantization effects of the subband signals on the reconstructed signal (for which two and eight channel case) are studied. /