Molecular dynamics computer simulation of solid and liquid metal alloys
- Tez No: 82616
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET TOMAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Moleküler-Dinamik Simülasyonu, Metaller ve Metal Alaşımları, Sıvı Metaller. iv, Molecular-Dynamics Simulation, Metals and Metal Alloys, Liquid Metals. Ill
- Yıl: 1999
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 55
Özet
oz KATI VE SIVI METAL ALAŞIMLARIN MOLEKÜLER-DİNAMİK BİLGİSAYAR SİMÜLASYONU GÜLTOPRAK, Didem Yüksek Lisans, Fizik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Mehmet Tomak Eylül 1999, 55 sayfa. Tez çalışmamda, saf Cu ve Au metallerinin hem katı hem de sıvı haldeki hacim özellikleri, moleküler dinamik (MD) simülasyon metodu kullanılarak in celenmiştir. Farklı oranlardaki katı ve sıvı Cu-Au metal alaşımı aynı metod ile çalışılmıştır. Bu moleküler dinamik simülasyonda kullanılan potansiyel, Sutton ve Chen tarafından geliştirilmiştir. Simülasyon sonuçları ile deneysel sonuçlar arasında farklar bulunmaktadır. Bunun yanısıra sonuçların gösterdikleri trendler aynıdır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MOLECULAR-DYNAMICS COMPUTER SIMULATION OF SOLID AND LIQUID METAL ALLOYS GÜLTOPRAK, Didem M.S., Department of Physics Supervisor: Prof. Dr. Mehmet Tomak September 1999, 55 pages. In this work, the bulk properties of pure metals Cu and Au are examined in both solid and liquid phases by using the molecular dynamics (MD) simulation method. For various concentrations, solid and liquid Cu-Au metal alloy is also studied using the same method. The many-body potential, used in the MD simu lation, is developed by Sutton and Chen. During the run time the SIMULATOR program produces information about several physical properties which are also essential for testing interaction potentials. Although there are some discrepancies in the simulation and experimental results, they show the similar trend for many properties. The reasons for the discrepancies are discussed.