The impact of project manager qualifications on the project productivity
  1. Tez No: 826179
  2. Yazar: TIBA ABDUL- SATAR SHAKER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEPANTA NAİMİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Proje Yönetimi Uzmanı (PMP) Sertifikası, Liderlik Becerileri, İletişim Becerileri, Risk Yönetimi, Proje Başarısı, Project Management Professional (PMP) Certification, Leadership Skills, Communication Skills, Risk Management, Project Success
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 125
Özet
Bu çalışmanın amaçları, inşaat verimliliğinin önemini tespit etmek; bir bütün olarak inşaat sektöründe verimliliği etkileyen faktörler ve özel olarak idari personel hususları; bir program yöneticisinin gerekli bilgi ve becerileri; ve bir misyon yöneticisinin inşaat üretkenliğini etkilemek için kullanabileceği stratejiler ve araçlar. Bu amaca ulaşmak için, çeşitli ilgili konularda araştırma yapacağız, bunlardan bazıları aşağıdakileri içerir: inşaat sektörünün önemi; genel ve yönetimsel açıdan etkileyen faktörler; bir proje yöneticisinin gerekli yetenekleri; ve diğer ilgili konular. Çalışmanın birincil hipotezlerini ve araştırma hedeflerini destekleyecek ampirik verilerin bulunması sağlanacaktır. Bu bölümde, araştırmanın bulgularının kısa bir özeti ve araştırmanın ortaya koyduğu endişelerin giderilmesi için araştırmacı tarafından yapılan öneriler yer almaktadır. Son olarak, potansiyel takip araştırması şeklinde geleceğe bir bakış sunulmaktadır. Bu çalışma, yürütülmekte olan araştırmaya ek olabileceği gibi, mevcut çalışmanın temelleri üzerine inşa edilen daha geniş bir dizinin parçası da olabilir.
Özet (Çeviri)
This study's objectives are to ascertain the significance of construction productivity; the factors that affect productivity in the construction industry as a whole and managerial staff considerations in particular; the required knowledge and abilities of a program manager; and the strategies and tools that a mission director can employ to influence construction productivity. To accomplish this objective, we are going to conduct research on a variety of pertinent topics, some of which include the following: the significance of the construction industry; the factors that affect it in general and management aspects; the required abilities of a project manager; and other pertinent topics. Finding empirical data to support the primary hypotheses and research objectives of the study will be accomplished. This section provides a concise summary of the findings of the study, as well as the recommendations, made by the researcher, for addressing the concerns revealed by the research. Finally, a look into the future is offered in the form of potential follow-up research. This study may act as a supplement to the investigation that is now being conducted, or it may be a part of a wider series that builds upon the foundation laid by the current work.