On blow up of solutions of second order nonlinear parabolic equations
İkinci dereceden doğrusal olmayan parabolik denklemlerin çözümlerinin patlaması
  1. Tez No: 82716
  2. Yazar: ABDULLAH ÖZBEKLER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. OKAY ÇELEBİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Doğrusal olmayan ısı denklemi, Patlama, Kritik kuvvet, Global varlık, Global yokluk. iv, Nonlinear heat equation, Blow up, Critical exponents, Global ex istence, Global nonexistence iii
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
oz İkinci dereceden doğrusal olmayan parabolik denklemlerin çözümlerinin patlaması ÖZBEKLER, Abdullah Yüksek Lisans, Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. A. Okay ÇELEBİ Ocak 1999, 80 sayfa. Bu tezde, doğrusal olmayan parabolik diferensiyel denklemler için başlangıç ve sınır değer ile başlangıç değer problemlerinin bir araştırmasını vereceğiz. Başlangıç değer problemi için, H. Fujita'nın doğrusal olmayan ut = Au + up, xeRN p > 1 ısı denklemi için negatif olmayan başlangıç değerli problemle ilgili sonuçlarının çeşitli genişletmelerini çalışacağız. Burada başlangıç ve sınır değer problem leri için bahsetmek istediğimiz başlıca sonuçlar, C. Bandle ve H. A. Levin 'in sonuçlarıdır. Problemleri farklı geometrilerde tartışacağız.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ON BLOW UP OF SOLUTIONS OF SECOND ORDER NONLINEAR PARABOLIC EQUATIONS ÖZBEKLER, Abdullah M.S., Department of Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Okay Çelebi January 1999, 80 pages. In this thesis, we shall give a survey of the initial and initial-boundary value problems for nonlinear parabolic differential equations. For the initial value problem we shall consider various extentions of an old result by H. Fujita for the initial value problem of the nonlinear heat equation ut = Au + uv x ? RN, p > 1 with nonnegative initial values. The main results for the initial-boundary value problems, mentioned are due to C. Bandle and H. A. Levine. We will discuss the problems in different geometries.