Ummu Sinan'ın meclisleri aldlı eser İnceleme ve çalışma
المجالس السنانيه للامام حسن بن احمد الروحي المشهور بامي سنان زاده القسطنطيني دراسه وتحقيق
- Tez No: 828234
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ KUTAİBA FARAHAT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Şuralar, Sananiye, Sinanzade, tefsir, Ümmi Sinan
- Yıl: 2023
- Dil: Arapça
- Üniversite: Çankırı Karatekin Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 166
Özet
Şeyh Hassan bin Ümmü Sinan el-İstanbuli el-Khaluti'nin El- Majlis al-Sananiyyah al-Kabir adlı kitabı, âyetleri açıklaması ve nelere rehberlik ettiği temelinde hutbeler bölümünde en önde gelen bilimsel kitaplardan biri olarak kabul edilir. yazar kitapta net bir yaklaşım izlediği için. Ve çalışmam, yazar hakkında ve metin ve yaklaşımı hakkında bir çalışma yaptım ve metni yazara atfettim, Allah ona rahmet etsin ve doğrulanmış metin olarak, mevcut nüshaları topladım ve üç tane seçtim. nüshalardan bir aslını seçip iki nüsha ile mukayese ederek nüshalar arasındaki farkları yorum yapmadan kenar boşluklarında ispat ettim. gelen sözlerini çıkardım, her sözü söyleyene nispet ettim, ayetleri düzeltip Kur'an'daki yerini zikrettim, Peygamber'in hadislerini çıkardım ve her hadisi hadis kaynağına atfettim ve bayraklara gelince tercüme ettim metinde bulunan her bilgi ve metinde adı geçen her kitap için tercüme edilmiştir. Daha sonra çalışmamı bir sonuç ve metinden çıkarım yaparak sonuçlarla ve adli tıp öğrencileri için tavsiyelerle bitirdim.
Özet (Çeviri)
The book Al-Majlis al-Sananiyyah al-Kabir by Sheikh Hassan bin Umm Sinan al-Istanbuli al-Khalouti is considered one of the most prominent scientific books in the chapter on sermons on the basis of explaining the verses and what they guide to, as the author followed a clear approach in the book. And my work, I did a study about the author and about the text and its approach and attributing the text to the author, may God Almighty have mercy on him, and as for the verified text, I collected the available copies, and chose three copies, and chose an original copy and compared it to the two copies, and proved the differences between the copies in the margins without commenting on them, And after him, I corrected the text according to contemporary orthographic rules, and I verified the text and extracted its sayings that were received, attributing each saying to its speaker, fixing the verses and mentioning their place in the Qur'an, extracting the hadiths of the Prophet and attributing each hadith to its hadith source, and as for the flags, I translated every knowledge found in text, and translated for each book whose name was mentioned in the text. Then I concluded my work with a conclusion and results by extrapolating the text, and recommendations for students of forensic science