Perceptions of EFL teachers toward gamification and its relationship with their teaching styles
EFL öğretmenlerinin oyunlaşmaya yönelik algıları ve öğretim tarzları ile ilişkisi
- Tez No: 829565
- Danışmanlar: DOÇ. DR. YAVUZ SAMUR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: EFL, Öğretmenlerin Algıları, Oyunlaştırma, Oyun Öğeleri, Öğretme Stilleri, EFL, Teachers' Perceptions, Gamification, Gaming Elements, Teaching Styles
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Eğitim Teknolojileri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 115
Özet
Bu çalışma, Yabancı Dil Olarak İngilizce (EFL) öğretmenlerinin öğretim stillerinin, oyunlaştırmayı sınıflarına entegre etmeye yönelik algıları ve tutumları üzerindeki etkisine ilişkin araştırmadaki boşluğu ele almayı amaçlamaktadır. Araştırma hedefleri, İngilizce öğretmenlerinin oyunlaştırma algılarını araştırmayı ve öğretim stilleri ile oyunlaştırmayı kullanma konusundaki görüşleri arasındaki bağlantıyı keşfetmeyi içerir. Çalışma, nicel bir araştırma yaklaşımını benimsiyor ve İstanbul, Türkiye'deki özel ve devlet okullarından 380 EFL öğretmeniyle bir anket anketi içeriyor. Bulgular, İngilizce öğretmenlerinin öğretimlerinde oyunlaştırmaya yönelik genel olarak olumlu algılara sahip olduklarını göstermektedir. Analiz, öğretmenlerin önemli bir bölümünün oyunlaştırmanın EFL sınıflarında motivasyonu, katılımı, tanınmayı ve öğrenme sonuçlarını geliştirdiği konusunda hemfikir olduğunu ortaya koyuyor. Özellikle, erkek öğretmenler ve daha yüksek eğitim derecesine sahip olanlar, özellikle doktora sahipleri, meslektaşlarına kıyasla daha yüksek motivasyon, katılım, tanınma ve öğrenme çıktıları algılama eğilimindedir. Ek olarak, öğretmenlik deneyimi, öğretmenlerin oyunlaştırma algıları ile olumlu bir şekilde ilişkilidir. Çalışma aynı zamanda İngilizce öğretmenlerinin farklı öğretim tarzlarına ilişkin algılarını da incelemektedir. Uzman öğretim stili farklı görüşler alırken, resmi otorite öğretim stili farklı düzeylerde etki gösterir. Kişisel model öğretim stili, bazı farklılıklar gösterse de genel olarak olumlu tepkiler alır. Kolaylaştırıcı öğretim stili, karışık yanıtlar ortaya çıkarır ve delege edici öğretim stili genellikle iyi karşılanır. Çalışma, EFL eğitimi bağlamında bu öğretim yaklaşımlarının daha fazla araştırılması ve anlaşılması ihtiyacını vurgulamaktadır.
Özet (Çeviri)
In recent years, there has been a notable increase in research on cyber incivility and its effects, which encompass low-intensity deviant online behavior leading to psychological distress, reduced work satisfaction, and decreased organizational commitment among individuals and organizations. This study aims to address the gap in research regarding the influence of English as a Foreign Language (EFL) teachers' teaching styles on their perceptions and attitudes towards integrating gamification in their classrooms. The study adopts a quantitative research approach and involves a questionnaire survey with 380 EFL teachers from private and public schools in Istanbul, Turkey. The findings indicate that EFL teachers generally hold positive perceptions towards gamification in their teaching. The analysis reveals that a significant proportion of teachers agree that gamification enhances motivation, engagement, recognition, and learning outcomes in EFL classrooms. Notably, male teachers and those with higher educational degrees, particularly PhD holders, tend to perceive higher motivation, engagement, recognition, and learning outcomes compared to their counterparts. Additionally, teaching experience is positively associated with teachers' perceptions of gamification. The study also examines EFL teachers' perceptions of different teaching styles. The expert teaching style receives diverse opinions, while the formal authority teaching style shows varying levels of influence. The personal model teaching style receives generally positive responses, although with some variations. The facilitator teaching style elicits mixed responses, and the delegator teaching style is generally well-received. The study emphasizes the need for further exploration and understanding of these teaching approaches in the context of EFL education.