Students' perceptions and experiences about face-to-face and online education during pandemic
Öğrencilerin pandemi sürecinde yüz yüze ve online eğitim hakkinda algilari ve deneyimleri
- Tez No: 830881
- Danışmanlar: DOÇ. YAVUZ SAMUR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Teknik Eğitim, Education and Training, Technical Education
- Anahtar Kelimeler: Yüz Yüze Öğrenme, Çevrimiçi Öğrenme, Yüz Yüze Öğretim, Çevrimiçi Öğretim, Face-to-face Learning, Online Learning, Face-to-face Teaching, Online Teaching
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Eğitim Teknolojileri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 139
Özet
Bu çalışma, öğrencilerin ve öğretmenlerin ilgili platformları kullanma deneyimlerine, katılım düzeylerine ilişkin algılarına, değerlendirme ve geri bildirimlere ilişkin görüşlerine dayanarak yüz yüze, çevrimiçi ve hibrit eğitimin etkililiği hakkında derinlemesine bir açıklama elde etmeyi amaçlamaktadır. Üç eğitim platformuna dayalı görüşler, tercihler, varsayımlar ve öneriler. Veriler açık uçlu anket formundaki test araçları kullanılarak toplanmıştır. Daha sonra aynı veriler bu çalışmanın odağına göre işlendi. Öğrencilerin ve öğretim elemanının yüz yüze ve çevrimiçi platformlar hakkında ne hissettiğini daha iyi anlayabilmek için veri sonuçlarına dayalı olarak derinlemesine betimleyici nitel bir analiz yapıldı. Araştırmanın bulguları, öğrenci ve öğretmenlerin yüz yüze eğitim platformunu desteklediklerini ve olumlu görüşlere sahip olduklarını gösterdi. Öğrenciler ve öğretmenler, Covid-19 döneminde çevrimiçi platformu beğendiler ve bunun sebeplerinden biri bu tür olağandışı koşullar altında eğitime devam edebilme fırsatıydı, ancak çevrimiçi platformlar öğretmen ve öğrencilerin çoğunluğu tarafından Covid-19 döneminde uygulanması etkisiz görüldü.
Özet (Çeviri)
This study aims to obtain an in-depth description about the effectiveness of face-to-face and online and hybrid education based on students' and the teacher's experiences using the respective platforms, their perceptions about the participation levels, views regarding assessments and feedback and opinions, preferences, assumptions, and recommendations based on the three educational platforms. Data were gathered utilizing test instruments in the form of open-ended questionnaires. The data was then processed based on the focus of this study. An in-depth descriptive qualitative analysis was performed based on the data results to gain a deeper understanding of what students and the instructor feel about face-to-face and online platforms. The findings of the study showed that students and teacher supported the face-to-face educational platform, and they had positive views regarding it. The students and instructor did appreciate the online platform in the Covid-19 period and one of the factors was the opportunity to be able to continue education under such unusual circumstances, however, the implementation of online learning during the Covid-19 period was deemed ineffective by the teacher and most of the students.