Azra Kohen'in romanları üzerine bir inceleme
An analysis on Azra Kohen's novels
  1. Tez No: 835509
  2. Yazar: FUNDA VAROL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA AYDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Azra Kohen, roman, varoluşçuluk, Azra Kohen, novel, postmodernism
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 199
Özet
Bu çalışmada, son dönemde Türk edebiyatında kendine önemli bir yer bulan Azra Kohen'in hayatı, sanat anlayışı ve eserleri üzerinde durulmuş; ayrıca romanları yapı ve tema açısından incelenmiştir.“Azra Kohen'in Romanları Üzerine Bir İnceleme”adlı tez çalışmanın giriş kısmında Türk edebiyatında roman türünün seyri ile ilgili genel bilgiler verilmiştir. Birinci bölümde yazarın hayatı, sanata bakışı ve eserleri üzerinde durulmuştur. İkinci bölümde yazarın romanları; isim-içerik ilişkisi, olay örgüsü, şahıs kadrosu, zaman, mekân ve tema bazında incelenmiştir. Tezin sonuç kısmında ise çalışmanın genel bir değerlendirilmesi yapılarak yazarın sanat anlayışı ve romancılığı ile ilgili ulaşılan bulgular ve sonuçlar değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, Azra Kohen's life, understanding of art and works, which found a solid place in Turkish literature, were analysed and her novels were examined in terms of structure and theme. In the introduction part of the thesis titled“An Analysis on Azra Kohen's Novels”, general information about the course of the novel genre in Turkish literature is provided. In the first chapter, the author's life, her philosophy of art and her works are emphasized. In the second part, the novels of the author, he name - content relationship, the plot, the cast of characters, the time, the place and the theme were examined. In the conclusion part of the thesis, a general evaluation was made then the findings and results about the author's philosophy of art and novelism were evaluated.