Molulu Revai Divanı
Molulu Revai Diwan
- Tez No: 836658
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHEDDİN İSPİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Molulu Revâî, Halk şiiri, Divan şiiri, 19. Yüzyıl edebiyatı, Molulu Revâî, Folk poetry, Diwan poetry, 19th century literature
- Yıl: 2023
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erzurum Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 405
Özet
Bu çalışma, 19. yüzyıl halk şiirinin temsilcilerinden olan Molulu Revâî'nin Divan'ının günümüz harflerine aktarılmasını ve incelenmesini içermektedir. Çalışma“Giriş”,“Sonuç”, ve“Kaynakça”dışında üç ana bölümden oluşmaktadır.“Birinci Bölüm”de Molulu Revâî'nin hayatı, bilinen şiirleri ve edebî şahsiyeti ele alınmıştır.“İkinci Bölüm”de Divan'ın incelemesi yapılmıştır.“Üçüncü Bölüm”de Molulu Revâî Divanı günümüz harflerine aktarılmıştır.“Sonuç”bölümünde çalışma boyunca elde edilen bulgular ortaya konmuştur.“Kaynakça”da ise araştırmada başvurulan ve çalışma boyunca yararlanılan kaynaklar gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study includes the translation and analysis of the Diwan of Molulu Revâî, one of the representatives of 19th century folk poetry, into modern letters. The study consists of three main parts besides“Introduction”,“Conclusion”, and“Bibliography”.“First Section”deals with the life, known poems and literary personality of Molulu Revâî. In the“Second Section”, the Diwan was analyzed. In the“Third Section”, Molulu Revâî Diwan has been transferred to today's letters. In the“Conclusion”section, the findings obtained throughout the study are presented. In the“Bibliography”, the sources used in the research and utilized throughout the study are shown.