Sheffer stroke BM-cebirleri üzerine
On sheffer stroke BM-algebras
  1. Tez No: 837579
  2. Yazar: MELİKE KİBAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TAHSİN ÖNER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: BM-cebiri, Sheffer stroke, Sheffer stroke B-cebiri, Sheffer stroke Coxeter cebiri, 0-değişmeli Sheffer stroke B-cebiri, BM-algebra, Sheffer stroke, Sheffer stroke B-algebra, Sheffer stroke Coxeter algebra, 0-commute Sheffer stroke B-algebra
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Matematik Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 41
Özet
Bu tezde Sheffer stroke ve BM-cebiri hakkında temel tanımlar ve kavramlar verilerek, Sheffer stroke BM-cebiri tanımlandı ve bazı temel özellikleri verildi. Sheffer stroke BM-cebiri aksiyom sisteminin bağımsız olduğu gösterildi. Bir Sheffer stroke B-cebiri, bir Sheffer stroke Coxeter cebiri ve bir 0-değişmeli Sheffer stroke B-cebiri kavramları tanımlanarak, bu lojiksel yapılar ile Sheffer stroke BM-cebiri arasında ilişkiler gösterildi.
Özet (Çeviri)
In this thesis, basic definitions and concepts about Sheffer stroke and BM-algebra are given, Sheffer stroke BM-algebra is defined and some basic features are given. The sheffer stroke BM-algebra axiom system has been shown to be independent. By defining the concepts of a Sheffer stroke B-algebra, a Sheffer stroke Coxeter algebra, and a 0-commutative Sheffer stroke B-algebra, the relationships between these logical structures and the Sheffer stroke BM-algebra are demonstrated.