Kullanıcı deneyimi stratejileri ile bilgi sistemi tasarımı : Evcil hayvan sağlık sistemi
Information system design with user experience strategies: Pet health system
- Tez No: 837666
- Danışmanlar: PROF. DR. YILMAZ GÖKŞEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Yönetim Bilişim Sistemleri, Management Information Systems
- Anahtar Kelimeler: Kullanıcı Deneyimi, Etkileşim Tasarımı, Bilgi Sistemleri, Evcil Hayvan Sağlık Sistemi, Kullanıcı Deneyimi Tasarım Yaklaşımları, User Experience, Interaction Design, Information Systems, Pet Health System, User Experience Design Approaches
- Yıl: 2023
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yönetim Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yönetim Bilişim Sistemleri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 240
Özet
Bu çalışma, veteriner hekimlerin ve evcil hayvan sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmış bir evcil hayvan sağlık bilgi sistemi ve mobil uygulamanın kullanıcı deneyimi tasarımını araştırmaktadır. Aynı zamanda, bilgi sistemlerinin kullanılabilirliğini ve kullanıcı memnuniyetini artırmak için kullanıcı deneyimi tasarımının nasıl kullanılabileceğini incelemektedir. Araştırmanın kapsamı, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Hayvan Bilgi Sistemi üzerinden erişim sağlayan veteriner hekimlerin, sistemi daha etkin ve verimli kullanabilmeleri için kullanıcı deneyimi stratejilerini uygulayarak kullanıcı gereksinimlerini ve sistem sorunlarını nasıl çözebileceğini odaklanmaktadır. Aynı zamanda, evcil hayvan sahiplerinin, evcil hayvan sağlık bilgi sistemine erişimini ve evcil hayvanlarının sağlık kayıtlarını takip etmelerini sağlayacak bir mobil uygulama tasarımı da ele alınmıştır. Bu çalışmanın bir diğer amacı ise kullanıcı deneyimi tasarımı yaklaşımlarının, bilgi sistemlerinin tasarımında nasıl benimsenmesi gerektiğine vurgu yapmaktır. Kullanıcı deneyimi tasarımı yaklaşımlarının, kullanıcı ihtiyaçlarını anlama, problemleri tanımlama ve yaratıcı çözümler üretme konularında nasıl kullanılabileceği üzerine bir çerçeve oluşturulması amaçlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
This study explores the user experience design of a pet health information system and mobile application designed to meet the needs of veterinarians and pet owners.It also examines how user experience design can be used to increase the availability and user satisfaction of information systems. The scope of the research focuses on how veterinarians who provide access through the Animal Information System affiliated to the Ministry of Agriculture and Forestry can solve user needs and system problems by implementing user experience strategies so that they can use the system more effectively and efficiently. At the same time,the design of a mobile application that will enable pet owners to access the pet health information system and keep track of their pets' health records is handled. Another aim of this study is to emphasize how user experience design approaches should be adopted in the design of information systems. It is aimed to create a framework on how user experience design approaches can be used to understand user needs, identify problems and generate creative solutions.