Plastic zones in an infinitely long transversely isotropic solid cylinder containing a ring-shaped crack
Yüzük şeklinde çatlağı haiz sonsuz enine izotrop bir silindirde plastik bölgeler
  1. Tez No: 83786
  2. Yazar: MESUT UYANER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SEÇİL ERİM
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Transversely isotropic material, ring-shaped crack, singular integral equations, plastic zone. W
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
ÖZET Bu çalışmada yüzük şeklinde çatlağa haiz sonsuz uzun bir silindir ele alınmıştır. Yüzük şeklindeki çatlak sonsuz silindirin orta düzleminde bulunmaktadır. Problem enine izotrop bir malzeme için integral dönüşüm tekniği kullanılarak formüle edilmiş ve düzgün yayılı yük etkisi altında çözülmüştür. Problemin geometrisi gereğince Hankel ve Fourier integral dönüşüm teknikleri seçilmiş ve problem bir tekil integral denklemine indirgenmiştir. Bu integral denkleminin belli noktalardaki değerleri Gauss Quadrature formülü kullanılarak sayısal olarak elde edilmiştir. Plastik bölge genişlikleri, plastik bant modeli kullanılarak elde edilmiştir. Çeşitli yüzük çatlak boyutları ve değişik enine izotrop malzemeler için plastik bölge genişlikleri grafik olarak verilmiştir. Anahtar Kelimeler : Enine izotrop malzeme, yüzük şeklinde çatlak, tekil integral denklemi, plastik bölge.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT In this study, a problem of an infinitely long solid cylinder containing a ring shaped-crack is considered. The ring-shaped crack is embedded in the mid-plane of the infinite cylinder. The problem is formulated for a transversely isotropic material by using integral transform technique and solved under the effect of uniform load. Due to the geometry of the configuration, Hankel and Fourier integral transform techniques are chosen and the problem is reduced to a singular integral equation. This integral equation is solved numerically by using Gaussian Quadrature Formulae and the values are evaluated for discrete points. The plastic zone widths are obtained by using the plastic strip model. They are plotted for various ring-shaped crack sizes and transversely isotropic materials.