İnternet üzerinden satış yapan firmaların web sayfalarının analizi
Analysis of websites of companies selling on the internet
- Tez No: 838936
- Danışmanlar: PROF. DR. AYŞE AKYOL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Tekstil, Tekstil Firmaları, İnternet Pazarlama, Textiles, Textile Companies, Internet Marketing
- Yıl: 2022
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 97
Özet
Bu araştırmanın amacı, Türkiye'de salt tekstil ürünlerini internet üzerinden pazarlayan en büyük 5 ihracatçı firma ile internet üzerinden tekstil dahil her türlü ürünü pazarlayan 5 büyük pazarlama grubunun Web sitelerini içerik analizi ile karşılaştırmaktır. Araştırma nitel araştırma yönteminde durum desenli bir araştırmadır. Araştırmada alt amaçlar doğrultusunda belirlenen şirketlerin internet sayfaları içerik olarak incelenmiştir. Veriler, NVİVO programında web siteleri içerik analizi ile değerlendirilmiştir. Tekstil ürünleri bakımından salt tekstil ürünleri pazarlayan firmaların internet sayfalarının tüm ürünleri pazarlayan firmaların internet sayfalarından daha güçlü olduğu belirlenmiştir. Marka zenginliği bakımından salt tekstil ürünleri pazarlayan firmaların internet sayfalarının içeriği daha zayıf, tüm ürünleri pazarlayan internet sayfalarının içeriğinin daha güçlü olduğu belirlenmiştir. Firmaya erişilebilirlik bakımından salt tekstil ürünleri pazarlayan firmaların internet sayfalarının güçlü, tüm ürünleri pazarlayan internet sayfalarının ise daha zayıf olduğu belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this research is to compare the websites of the 5 largest exporting companies that market purely textile products over the internet in Turkey and the 5 big marketing groups that market all kinds of products, including textiles, over the internet, with content analysis. The research is a case-patterned research in qualitative research method. In the research, the internet pages of the companies determined in accordance with the sub-purposes were examined as content. The data were evaluated by web sites content analysis in the NVIVO program. In terms of textile products, it has been determined that the websites of the companies that market only textile products are stronger than the websites of companies that market all products. In terms of accessibility, it has been determined that the websites of the companies that market only textile products are strong, while the websites that market all products are weaker.