Evaluation of the relationship between some antioxidant parameters and heavy metals concentrations in some Iraqi teenage patients with (PCOS)
Iraklı bazı ergen (PCOS) hastalarda bazı antioksidan parametreler ile ağır metal konsantrasyonları arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi
- Tez No: 844722
- Danışmanlar: PROF. DR. ŞEVKİ ADEM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: PCOS, FSH, Testosteron, Estradiol, AMH, Kan şekeri testi, Hemoglobin A1c, D Vitamini, PCOS, FSH, Testosterone, Estradiol, AMH, Blood glucose test, Hemoglobin A1c, Vitamın D
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çankırı Karatekin Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyokimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 57
Özet
Çalışmanın amacı Iraklı kız çocuklarında ergenlik döneminde bazı hormonların değişimi ve etkisi ile yumurtalıkları nasıl etkilediğinin yanı sıra kurşun ve kadmiyum gibi bazı ağır metallerin rahim üzerindeki etkisini ve yumurtalıklara etkisini incelemektir. . Bu çalışma, birinci grup 40 sağlıklı kişiden ve ikinci grup (PKOS) olan 80 hastadan oluşan iki grubu kapsayacaktır. Yaş ve FSH, LH, PCOS'lu kadınlar için önemli klinik öneme sahipti. Testosteron da öyleydi. östradiol. AMH ve Katalaz istatistikseldir, ancak daha düşük seviyelerdedir. Kadmiyum ve Pb için istatistiksel olarak anlamlı değildi. PCOS'lu kadınlar için istatistiksel bir anlam veya farklılık yoktu. Bu konuda daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.
Özet (Çeviri)
The aim of the study is to study the change and effect of some hormones on Iraqi girls in adolescence and how they affect the ovaries, as well as the effect of some heavy metals such as lead and cadmium on the uterus and their effect on the ovaries. This study will include two groups, the first group consisted of 40 healthy people and the second group consisted of 80 patients with (PCOS). Age and FSH, LH had significant clinical significance for women with PCOS. So was the testosterone. estradiol. AMH and Catalase are statistical, but at lower levels. For cadmium and Pb, they were not statistically significant. There was no statistical significance or differences for women with PCOS. There is a need for more study in this matter.