Ethical dimensions of flexible working practices -Moroccan working women's perception-
Esnek çalışma uygulamalarının etik boyutları -Faslı çalışan kadınların algısı-
- Tez No: 845949
- Danışmanlar: PROF. MAHMUT ARSLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Ethics, Ethical Dimensions, Flexible Work Practices, Morocco, Teleworking, Work-Life Balance
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İbn Haldun Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
İşyerinde esnek çalışma uygulamalarının etik boyutları, özellikle Fas gibi gelişmekte olan pazarlarda, küresel ekonomide büyük bir öneme sahiptir. Bununla birlikte, bu konunun önemine rağmen, etik yönlerini inceleyen çalışmalarda belirgin eksiklikler gözlemlenmektedir. Bu çalışma, Faslı çalışan kadınların bakış açısından esnek zaman uygulamalarının etik boyutlarını inceleyerek bu boşluğa yönelik bir yaklaşım sunmaktadır. Fas bağlamında etik, esneklik ve iş dinamikleri arasındaki karmaşık etkileşim, derinlemesine yapılan mülakatlar aracılığıyla incelenmektedir. Bu araştırmanın elde ettiği bulgular, çalışan refahını ve kurumsal başarıyı güçlendiren etik çerçeveleri ve politikaları oluşturmak için önemli içgörüler sunmaktadır. Bu çalışmanın, etik ve işyeri esnekliği arasındaki ilişkinin detaylı bir anlayışına katkıda bulunarak, Fas'ta etik bir çalışma ortamının teşvik edilmesine yönelik tartışmaları ve kararları zaman içerisinde şekillenmesini sağlayacaktır. Anahtar Kelimeler : Etik, Etik Boyutlar, Esnek Çalışma Uygulamaları, Fas, İşYaşam Dengesi, Uzaktan Çalışma.
Özet (Çeviri)
The ethical dimensions of flexible time practices within the workplace are paramount in the global economy, especially in emerging markets like Morocco. Despite its significance, there needs to be more research exploring the ethical aspects of this topic. This study addresses this gap by examining the ethical dimensions of flexible time practices from the perspective of Moroccan working women. Through in-depth interviews, we uncover the intricate interplay between ethics, flexibility, and work dynamics in the Moroccan context. The findings offer valuable insights for shaping ethical frameworks and policies that enhance employee well-being and organizational success. This research contributes to a nuanced understanding of the relationship between ethics and workplace flexibility, guiding future discussions and decisions in promoting an ethical work environment in Morocco.