Online fashion purchasing decisions of students at al-Mustansiriya University in Iraq: A comparative analysis of skim and penetration pricing strategies
Irak'taki al-Mustansiriya Üniversitesi öğrencilerinin online moda satın alma kararları: Kayıp ve penetrasyon fiyatlandırma stratejilerinin karşılaştırmalı bir analizi
  1. Tez No: 846057
  2. Yazar: ALI HUSSEIN ALI ALI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ TINA SHABSOUGH
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Pricing Strategies, Online Fashion, Purchasing Decisions, Skim Pricing Strategy, Penetration Pricing Strategy, Perceived Value
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
Bu tez, fiyatlandırma stratejilerinin üniversite öğrencilerinin çevrimiçi moda satın alma kararları üzerindeki etkisini iki fiyatlandırma stratejisine özellikle odaklanarak incelemektedir: yağsız fiyatlandırma stratejisi ve penetrasyon fiyatlandırma stratejisi. Araştırma, bu stratejilerin öğrencilerin satın alma kararlarını ne ölçüde etkilediğini incelemeyi ve algılanan değerin bu ilişkideki aracı rolünü değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca çalışma, hem yağsız fiyatlandırma stratejisinin hem de penetrasyon fiyatlandırma stratejisinin öğrencilerin satın alma kararları üzerindeki etkisini karşılaştırmayı amaçlamıştır. Araştırma, bu iki fiyatlandırma yaklaşımını analiz edip karşılaştırarak, bunların göreceli etkinlikleri ve çevrimiçi moda perakendecileri için etkileri hakkında değerli bilgiler sağlamayı amaçlıyor. İstenilen hedefe ulaşmak için Al-Mustansiriya Üniversitesi'ndeki çeşitli seviyelerdeki öğrencilerden 25 erkek ve kız öğrenciyle kişisel görüşmeler yapılarak nitel bir yaklaşım izlendi. Daha sonra görüşmeler tematik analiz yaklaşımı izlenerek Maxqda programı kullanılarak analiz edilmiştir. Çalışma sonuçları, Al-Mustansiriya Üniversitesi öğrencileri arasında kolaylığı, hızı ve zaman tasarrufu nedeniyle çevrimiçi satın alma talebinin varlığını ortaya koydu. Ancak bu talebin internet sitelerine güven duyulmaması, internette satılan kıyafetlerin kalitesi ve çeşidinin satın alınamaması nedeniyle bir tür tereddütle karşılandığı değerlendiriliyor.
Özet (Çeviri)
This dissertation investigates the influence of pricing strategies on university students' online fashion purchasing decisions, with a specific focus on two pricing strategies: skim pricing strategy and penetration pricing strategy. The research aims to examine the extent to which these strategies impact students' buying decisions and to assess the mediating role of perceived value in this relationship. In addition, the study aimed to compare the effect of both skim pricing strategy and penetration pricing strategy on students' purchasing decisions. By analyzing and comparing these two pricing approaches, the research seeks to provide valuable insights into their relative effectiveness and implications for online fashion retailers. To reach the desired goal, a qualitative approach was followed by conducting personal interviews with 25 male and female students from multiple levels of students at Al-Mustansiriya University. Then the interviews were analyzed following the thematic analysis approach and using the Maxqda program. The study results demonstrated is the presence of demand among students of Al-Mustansiriya University to buy online because of its ease, speed, and time saving. However, this demand is considered to be tinged with a kind of hesitation due to the lack of trust in the websites, quality and kind of the clothes sold online due to the inability to purchase them.