The influence of knowledge management on innovation and firm performance: A study in Nigeria
Bilgi yönetiminin inovasyon ve firma performansı üzerindeki etkisi: Nijerya'da bir araştırma
  1. Tez No: 846056
  2. Yazar: CYNTHIA IDADENEHI OTEN-OBASUYI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ TINA ISMAT IDRIS SHABSOUGH
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Firm Performance (FP), Innovation (INV), Knowledge Management (KM), Nigeria, Nonfinancial Performance (NFP)
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
Günümüzde mevcut firmalar gelişmiş ekonominin hayati finansal ve ekolojik avantajlarını anlamış ve bunlara değer vermiştir. KM, firmaların beklenen riskleri ayarlamak ve çevre dostu işletmelerin açık kapılarını kesmek için önemli bilgiler elde etmek amacıyla çok büyük miktarda bilgiyi incelemesine olanak tanır. Dahası, inovasyon, bir firmanın yeni veya esas olarak daha da geliştirilmiş bir ürün, yönetim veya etkileşimi yaratıp pazara sunduğu hem sonucu hem de süreci tasvir eder. Firma performansı, bilgi yönetimi literatüründe aşağıdaki üç sınıfta analiz edilmiştir: finansal performans (FP), finansal olmayan performans (NFP) ve genel olarak firma performansı (GFP). Bu nedenle çalışmanın amacı bilgi yönetiminin inovasyon ve firma performansı üzerindeki etkisini incelemektir. Araştırmada nicel araştırma yöntemi kullanılmaktadır. Çalışma için teorik bir model geliştirilmiştir. Bu çalışmanın sonuçları bilgi yönetiminin bir firmanın performansını arttırdığını göstermektedir. Ancak bu çalışmaya göre inovasyonda durum tam tersi. ​
Özet (Çeviri)
These days, current firms have understood and valued the vital financial and ecological advantages related with the advanced economy. KM enables firms to examine a huge sum of information to yield significant information to adjust expected risks and clip eco-friendly business open doors. More so, innovation portrays both the result and process through which a firm creates and brings to the market a new or essentially further developed item, administration or interaction. Firm performance has been analyzed in the three following classes in knowledge management literature: financial performance (FP), nonfinancial performance (NFP) and generally firm performance (GFP). Therefore, the aim of the study is to examine the influence of knowledge management on innovation and firm performance. The study employs a quantitative research method. A theoretical model for the study was developed. The results of this study demonstrates that knowledge management enhances a firm's performance. But the reverse is the case in innovation according to this study.