Karaman sondaj kuyu sularında total bakteri fekal kaliform ve fekal streptokokların üçlü tüp ve membran filtre yöntemleri ile araştırılması
  1. Tez No: 84686
  2. Yazar: SAMİ KARAGÖZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YUSUF DURAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Total, Fekal koliformlar, Fekal streptokoklar, Üçlü Tüp yöntemi, Membran filtre yöntemi ii
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 46
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi KARAMAN SONDAJ KUYU SULARINDA TOTAL BAKTERİ, FEKAL KOLİFORM VE FEKAL STREPTOKOKLARIN ÜÇLÜ TÜP VE MEMBRAN FİLTRE YÖNTEMLERİ İLE ARAŞTIRILMASI Sami KARAGÖZ Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Ana Bilim Dalı Danışman: Doç. Dr. Yusuf DURAK 1998, 39 sayfa Bu çalışmada Karaman Belediyesi tarafından işletilen 16 adet sondaj kuyusu su örneklerinde total bakteri, fekal koliform ve fekal streptokoklar membran filtre ve üçlü tüp yöntemleri ile araştırılmıştır. Üçlü tüp yönteminde; Total koliform Kuvvetle Muhtemel Sayı (KMS) hesabı ile sıfır bulunmuştur. Membran Filtre yönteminde ise, fekal koliform ve streptokoklara rastlanmamıştır. Total koliform 73 adet örneğin 28'inde görülmüştür (% 38.36). Bunların Escherichia coli oldukları belirlenmiştir. Escherichia coli üremesi görülen 28 adet su örneğinin 11 'inde 2 adet, 10'unda 4 adet, 5'inde 6 adet, l'inde 8 adet ve Tinde ise 16 adet koloni sayılmıştır. Bu sonuçlara göre, derin sondaj kuyularından elde edilen Karaman içme ve kullanma suyu temiz olarak kabul edilebilir durumdadır. Küçük düzeylerde de olsa gaz klorla dezenfeksiyon devam etmelidir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis INVESTIGATION OF TOTAL, FECAL COLIFORM AND FECAL STREPTOCOCCUS BY TRIPLE TUBE AND MEMBRANE FILTER TECNIQS IN ARTESIAN WEELS IN KARAMAN. Sami KARAGÖZ Selçuk University Graduate School of Naturel Applied Sciences Department of Biology Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Yusuf DURAK 1998, Page: 39 In this study; Detectioned of total bacteria, fecal coliform and fecal streptococcus by triple tube and membrane filter methods in artesian weels are worked by Municipality of Karaman. Total coliform was not found at the result of triple tube analysis. In the membrane filtration analysis as for; Fecal coliform and fecal streptococcus was not seen. But, total coliform was found. Total coliforms were seen at the 28 samples from 73 samples ( 38.36 %). These of bacteria colonies were identified as Escherichia coll In the 28 samples; 2 colonies to 1 1 sample, 4 colonies to 10 sample, 6 colonies to 5 sample, 8 colonies to 1 sample, 16 colonies to 1 sample Escherichia coli were count. According to results, Karamans drinking and using water which removed from artesian weels is accepted as clean. Disinfection must continue at the low concentration of gas chlorine. KEY WORDS: Total and Fecal coliforms, Fecal streptococcus, Triple tube method, Membrane filter method. iii