Konya ilinde iki değirmen işletmesine gelen buğdaylarda süne (Eurygaster spp.) ve kımıl tarafından emilmiş tane oranlarının tespiti üzerine bir araştırma
  1. Tez No: 84687
  2. Yazar: TACETTİN ALBAYRAK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ÖZDEMİR ALOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Süne (Eurygaster spp.), kımıl (Aelia spp.), buğdayda emgi zararı, Konya, Sunn-pest {Eurygaster spp.), cereal bugs {Aelia spp.), damaged wheat grains, Konya, Türkiye
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bitki Koruma Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 40
Özet
ABSTRAKT Yüksek Lisans Tezi KONYA İLİNDE İKİ DEĞİRMEN İŞLETMESİNE GELEN BUĞDAYLARDA SÜNE (Eurygaster spp.) VE KIMIL (Aelia spp.)TARAFINDAN EMİLMİŞ TANE ORANLARININ TESPİTİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA Tacettin ALBAYRAK Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bitki Koruma Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Özdemir ALAOĞLU Konya İlinde iki değirmen işletmesine gelen süne ve kımıl türleri tarafından emilmiş buğday tanesi oranlarını belirlemek amacıyla bu araştırma yapılmıştır. Üreticiler tarafından 11 ilçeye bağlı 48 belde veya köyden iki değirmen işletmesine getirilen 1996 ve 1997 ürünü sert ve yumuşak buğday çeşitlerinde örnekler standart yöntemlere göre sonda ile alınmıştır. Ortalama emgili tane oranları sert buğday çeşitlerinde 1996 ve 1997'de sırasıyla % 3.39 (2.11-5.30) ve % 2.00 (1,56- 2.90) olarak bulunmuştur. Diğer taraftan bu oranlar yumuşak buğday çeşitlerinde 1996 ve 1997'de sırasıyla % 5.47 (3.49-8.55) ve % 3.90 (2.38-6.96) olarak bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis A RESEARCH ON DETERMINATION OF THE RATIO OF WHEAT GRAINS DAMAGED BY SUNN-PEST (Eurygaster spp.) AND CEREAL BUGS {Aelia spp.) IN THE TWO FLOUR MILLS OF KONYA PROVINCE Tacettin ALBAYRAK Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Plant Protection Supervisor : Prof. Dr. Özdemir ALAO?LU This study was conducted to determine ratios (in weight) of wheat grains damaged by sunn-pest and cereal bugs were investigated in Konya province Hard and soft wheat varietes produced in 1996 and 1997 have been transported to the two flour mills by the growers from 48 villages of the 11 towns. The samples were taken by a sond according to the standart methods Average ratios of damaged wheat grains of the hard varietes were 3.39 (2.11-5.30) % and 2.00 (1.56-2.90) % in 1996 and 1997 respectively. On the other hand ratios of the soft varietes were 5.47 (3.49-8.55) % and 3.90 (2.38-6.96) % in 1996 and 1997 respectively.