The borrowing behavior of small and young firms from the paycheck protection program
Küçük ve genç firmaların paycheck protection programından borçlanma davranışı
  1. Tez No: 847074
  2. Yazar: HÜLYA AYDEMİR
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ASLI TOGAN EĞRİCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, Banking
  6. Anahtar Kelimeler: Küçük şirketler, Girişimcilik, Fonlama, Finansa Erişim, Kovid, Small and Medium Sized Enterprises, Entrepreneurship, Covid-19, Paycheck Protection Program, Access to Finance
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Kadir Has Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bankacılık ve Finans Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 58
Özet
Küçük şirketler ve girişimciler fonlama ihtiyacını karşılamaya çalıştıkları zaman bazı zorluklarla karşılaşmaktadırlar. Yatırım, kredi, hibe ve kendi kendini fonlama yoluyla ihtiyaçları oldukları fonlamaya erişebilirler. Ancak, bu gibi fonlama kanalları bazı limitler, prosedürler, ve kurallar barındırır. Özellikle, finansal kriz dönemlerinde küçük şirketlerin ve girişimcilerin fonlama ihtiyaçlarını karşılamaları zordur çünkü yatırımcılar ve finansal kurumlar bu dönemlerde daha dikkatli hareket etmektedirler. Tezimde finansmana erişimin firma büyümesinde önemli olup olmadığını anlamak istemekteyim. Şirketlerin finansman kararları içsellik içerdiği için firmalar için belirsizlik yaratan ve finansman fırsatlarının azalmasına neden olan Kovid-19 dönemine odaklanıyorum. Kovid-19 salgını firmalar için dış kaynaklı bir şok olduğu ve içsellik sorununu hafifletmeye yardımcı olduğu için bu dönem deneysel analiz için kullanılabilir. Pandemi sırasında alınan tedbirler ve kapanmalara dolayı, küçük şirketler ve girişimciler işlerini yönetmekte güçlük çektiler. Karlarında düşüş ve maliyet ve fon ihtiyaçlarında artış oldu. Bu kötü etkileri azaltmak için Amerika hükümeti küçük şirketlerin faydalanabileceği“Paychek Protection Program (PPP)”adında ucuz ve affedilebilir bir kredi imkanı sundu. Bu çalışmada, özellikle gelirler ve önceki fonlama tercihleri açısından PPP alan firmaların belirleyici özelliklerini ortaya koyuyorum. Geliri kısıtlı genç firmaların, bu firmalara ucuz ve affedilebilir krediler sağlayan KÖİ programından nasıl fon bulduklarını analiz ediyorum ve bu kaynakları ayakta kalabilmeleri için verimli kullanıp kullanmadıklarını analiz ediyorum. PPP'den önce ön tohum, tohum, seri A ve risk sermayesi yoluyla finansman elde eden firmaların, ek bir finansman olarak PPP'den yararlanma olasılıklarının daha yüksek olduğunu buldum. Ayrıca gelirleri sınırlı olan şirketler de bu ucuz ve affedilebilir krediden etkileniyor. Dolayısıyla gelir aralığı sınırlı olan şirketlerin PPP almaya daha yatkın olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca PPP kredisi alan şirketlerin hayatta kalma ihtimalinin daha yüksek olduğunu da tespit ettim. Sonuçlarım ışığında, daha genç firmaların yanı sıra geliri sınırlı olan firmaların PPP seçeneğini kullanma ve faaliyetlerine devam etme olasılıklarının daha yüksek olduğu sonucuna vardım. Bulgularım finansmana erişimin tüm firmalar için önemli olduğunu, özellikle de nakit akışı seçenekleri sınırlı olan firmalar için önemli olduğunu göstermektedir.
Özet (Çeviri)
Small businesses and entrepreneurs face certain obstacles when they try to meet their funding needs. They can receive funds through self-funding, investors, loan and grants. However, receiving funds through all these channels have some limitations, procedures, rules, and regulations. Especially, during periods of financial crises, small businesses and entrepreneurs have limited access for raising capital because financial institutions and investors try to be more cautious when they spend money. In order to understand whether access to finance is important for firm growth, I focus on the period of Covid-19 which created uncertainty for firms and resulted in a decline of financing opportunities. This period can be used for empirical analysis because the Covid-19 pandemic was an exogeneous shock to firms and helps me alleviate endogeneity concerns. Because of lockdown and policies taken during the pandemic, small businesses and entrepreneurs struggled to operate. Their profits reduced, and their cost of funding and the need for funding increased. To alleviate the hazard impact of the pandemic on small businesses, the US government introduced the Paycheck Protection Program (PPP). The program offers cheap and forgivable credit to small businesses. In this study I illustrate the determining characteristics of firms that obtained PPP especially with respect to revenues and previous funding preferences. I analyze how young firms with limited revenue find funding using the PPP program which made cheap and forgivable loans to these firms and see whether they used these resources efficiently for their survivability. I find that firms that obtained funding via pre-seed, seed, series A and venture capital before PPP were more likely to take advantage of PPP as an additional funding. In addition, companies which had limited revenues are attracted by this cheap and forgivable loan. Therefore, we can say that the companies which have limited revenue range are inclined to take PPP loan. I also find that companies that received PPP loan were more likely to survive. In the light of my results, I conclude that firms that are younger as well as firms that had limited revenues were more likely to use the PPP option and more likely to continue their operations. This suggests that access to finance is important for all firms but especially for firms that have limited cash flow options.