Improvement of banking international trade transaction (letter of credit) by smart contracts and blockchain technology
Bankacılık uluslararası ticaret işlemlerinin (kredi mektubu) akıllı sözleşmeler ve blockchain teknolojisi ile geliştirilmesi
  1. Tez No: 848581
  2. Yazar: AKRAM TARIQ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ESSIA RIES AHMED ABU RIES
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, Banking
  6. Anahtar Kelimeler: Banking International Trade, Blockchain Technology, Smart Contract, Letter of Credit
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Karabük Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Finans ve Katılım Bankacılığı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
Bu çalışma, uluslararası ticarette ticari işlemlerdeki eksiklikleri gidermek için Akıllı Sözleşmelerin yeni bir mekanizma modelini önermektedir. Ayrıca bu çalışma, akıllı sözleşmelerin ayırt edici özelliklerini, akreditifi mümkün kılacak işlevselliklerini ve uygulanmasının sürecin taraflarına getireceği faydaları araştırıp açıklayacak ve bankacılık sistemini yeni mekanizmanın bir parçası haline getirecektir. modeli. Bu nedenle, kullanılan Niteliksel yaklaşım, en az üç (3) kişi arasında ortak yapılandırılmış, bağlam odaklı sonuçlara yol açan kasıtlı tartışmalar veya dinamik işbirlikleri olarak tasvir edilmiştir. Organize toplantılar, kural olarak, üyelere önceden belirlenmiş bir istekle kelimesi kelimesine sorulan, özenle hazırlanmış sorulardan oluşur. Bu toplantılar birçok durumda inceleme araçlarıyla ilgili olarak veya çeşitli uzmanlıklardan bilgi istendiğinde kullanılır. Sonuçlar, bankacılık uluslararası ticaretinde veya sisteminde uygulandığında, düzenleyici ve yasal zorluklar olarak, iş modellerini yeni akıllı sözleşme ve blockchain teknolojisine ve yeni iş gücü planlama stratejileri zorluklarına göre uyarlamak gibi, blockchain akıllı sözleşme teknolojisinin karşılaşacağı zorluklar olduğunu ortaya koydu. Çalışma, Akreditiflerde yer alan akıllı sözleşme ve blok zincirinin bankacılık sektörü ve bankacılık işleri ile Uluslararası Ticaret üzerindeki etkisini belirlemek için röportaj sonuçlarını literatür taramasıyla karşılaştırmış ve benzer fikirlerin olduğunu tespit etmiştir. Bu çalışmada ayrıca araştırmacının yapmış olduğu röportaj ve literatür taramasına dayanarak akreditif aşamalarında akıllı sözleşmeler ve blockchain kullanımının faydasına yönelik eleştirel analizler yapılmıştır. Anahtar Kelimeler : Bankacılık Uluslararası ticaret, Blockchain teknolojisi akıllı sözleşme, akreditif.
Özet (Çeviri)
This study proposes a new model of smart contracts to address the shortcomings of business transactions in international trade. This study explores and explains the distinguishing features of smart contracts. These functionalities enable Letters of Credit (LC) and the benefits their application brings to the parties involved in the process, making the banking system part of the new mechanism model. Thus, this study used a qualitative approach, described as intentional discussions or dynamic collaborations involving at least three (3) individuals, resulting in co-constructed, context-oriented outcomes. Organized meetings typically involve carefully crafted questions that are asked to participants verbatim in a predetermined order. These meetings often review instruments or gather information from various experts. The results revealed that there are challenges that will be faced by the blockchain smart contract technology if implemented in the banking international trade or system. These challenges include regulatory and legal issues, adapting business models according to the new smart contract and blockchain technology, and developing new workforce planning strategies. The study compared the interview results with the literature review to determine the impact of smart contracts and blockchain on LC in the banking industry, banking jobs, and international trade. The study discovered that there are similar ideas. This study also critically analyzed the advantages of using smart contracts and blockchain technology in the stages of an LC. The analysis was based on interviews conducted by the researcher and a review of relevant literature.