Analysis of the political changes in the migration of Albanians to Italy between 1912 το 2020
Ürünlerin pazarlama yönetimini geliştirmek için stratejik plan
- Tez No: 848783
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ CANAN TERCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası Ticaret, Uluslararası İlişkiler, International Trade, International Relations
- Anahtar Kelimeler: İkili ilişki, yatırımların geri dönüşü, İtalya, göç politikaları, idari çerçeve, kalkınma, ulusötesi girişimcilik, Arnavutluk, mevsimlik çalışma programları, Bilateral relationship, return investments, Italy, migration policies, administrative framework, development, transnational entrepreneurship, Albania, seasonal work programs
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 115
Özet
Bu makale, Arnavutluk ile İtalya arasındaki ilişkiyi öncelikle 20. ve 21. yüzyılın başlarındaki göç politikasına vurgu yaparak kapsamlı bir şekilde incelemektedir. Çalışmada, her iki ülke için göç ve kalkınma arasındaki zorluk ve beklentileri belirlemek için multidisipliner bir yöntem kullanılmaktadır. Makale, İtalya'nın daha tutarlı ve etkili bir yaklaşım üretmek için göç ve kalkınma stratejilerinde entegre ihtiyacına vurgu yapmakta ve ayrıca Arnavutluk'ta yatırım akışını teşvik eden ve yerel yönetimlerle işbirliğini güçlendiren idari çerçeveye yönelik acil gereksinime değinmektedir. Bunların yanında mevcut mevsimlik çalışma programlarının yetersizliğini de ele almakta ve ulusötesi girişimcilik eğitimi gibi yöntemlerin kullanılmasını desteklemektedir. Kalkınmayı destekleyen Arnavutluk'tan İtalya'ya göç politika önerilerine yer vermektedir.
Özet (Çeviri)
This paper extensively examines the mutual connection between Albania and Italy, with a primary emphasis on migration policy during the 20th and early 21st centuries. The study utilises a multidisciplinary method to identify important challenges and prospects within the relationship between migration and development for both nations. The paper emphasises Italy's need to integrate migration and development strategies to produce a more coherent and effective approach. The study emphasises the pressing requirement in Albania for an administrative framework that fosters the inflow of investments and enhances collaboration with local governments. Additionally, it examines the insufficiency of current seasonal work programs designed for this specific pair of countries and supports using other context-specific methods, such as transnational entrepreneurship training.The paper provides practical suggestions to promote migration policies that support development and can benefit Albania and Italy.