The impact of Bitcoin on economical factors
Bitcoin'in ekonomik faktörlere etkisi
  1. Tez No: 849170
  2. Yazar: CERINE BROURI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SONAT BAYRAM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Bitcoin, Kripto Para, Küresel Ekonomi, Bitcoin, Cryptocurrency, Global Economy
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 66
Özet
Finans ve teknoloji dünyası sıkı bir şekilde iç içe geçmiştir ve evrim sürekli olarak devam etmektedir. Öncelikle, para kavramını yeniden tanımladık; bugün dijital para ve kripto para konuşabiliyoruz. Bu çalışmada, bu paralardan birine odaklanacağız: Bitcoin. Bu para biriminin kullanımına yol açan yolu tanımladıktan sonra, küresel ekonomi üzerindeki etkisini inceleyeceğiz ve bu etkiyi ölçmek ve bu kripto paranın ekonomimizle olan ilişkisinin doğasını anlamak için ekonomik deşişkenler, GSYİH, enflasyon, döviz kurları vb. gibi göstergeleri kullanacağız. Öncelikle bunları tanımlayarak ve sonra BTC'nin bunlarla olan ilişkisinin doğasını analiz ederek, topladığımız verileri analiz ederek, daha sonra bu etkinin önemli, ölçülebilir ve dikkate değer olduğunu göreceğiz.
Özet (Çeviri)
The world of finance and technology is closely intertwined, and the evolution is constant. First and foremost, we have redefined the concept of money; today, we can speak of digital currency and cryptocurrency. In this study, we will focus on one of these currencies: Bitcoin. After defining the path that led us to the use of this currency, we will examine its impact on the global economy, and to measure this impact and understand the nature of the relationship of this cryptocurrency to our economy, we will use economic variables, indicators such as GDP, inflation, exchange rates, etc. Firstly by defining them and then analyzing the nature of their relationship with BTC, through analyzing the data we will have gathered, we will later see that this impact is significant, measurable, and noteworthy.