Ödüllendirme sistemlerinin örgütsel bağlılık ve çalışan performansına etkisi: Beyaz yaka çalışanlar üzerine bir uygulama
The effect of rewarding systems on organizational commitment and employee performance: An implementation on white collar employees
  1. Tez No: 850649
  2. Yazar: AYKUT YARDIM
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. EBRU SÖNMEZ KARAPINAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Ödüllendirme Sistemleri, Örgütsel Bağlılık, Çalışan Performansı, Beyaz Yaka, Reward Systems, Organizational Commitment, Employee Performance, White Collar
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kayseri Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 117
Özet
Bu tez çalışması, ödüllendirme sistemlerinin örgütsel bağlılık ve çalışan performansına olan etkisini belirlemek amacını taşımaktadır. Araştırma Kayseri ilindeki beyaz yakalı çalışanlara yönelik olup veri toplama aracı olarak anket yöntemi kullanılmıştır. Çalışmada 340 anket formu beyaz yakalı çalışanlara ulaştırılmış, demografik bilgilerin ve ölçek ifadelerinin için yer aldığı anket formlarının doldurulması sağlanmıştır. Araştırmada ödüllendirme sistemlerinin örgütsel bağlılığı ve çalışan performansını anlamlı ve pozitif yönde etkilediği tespit edilmiştir. Çalışmanın, benzer alanlarda yapılmış olan diğer çalışmalar gibi literatüre katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir. Aynı zamanda insan kaynaklarının öneminin günümüzde her geçen gün artmasıyla beraber gerek yöneticilere gerek çalışanlar için bilgi kaynağı olması hedeflenmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis study aims to determine the effect of reward systems on organizational commitment and employee performance. The research focuses on white collar employess working in Kayseri province and survey method was used as data collection tool. In the research, 340 survey forms including demographic information and the scale information were delivered to white-collar workers and it was ensured to be filled out. In the research, it was determined that reward systems significantly and positively affected organizational commitment and employee performance. It is evaluated that the study will contribute to the literature as the previous studies about the topic. At the same time, as the importance of human resources increases day by day, it is aimed to be a source of information for both managers and employees.