Kirazlık (Bartın) barajı florası: Kirazlık (Bartın) bölgesindeki otsu ve odunsu taksonların belirlenmesi
The Flora of Kirazlık (Bartın) dam: This Ph.D. thesis called 'flora of Kirazlık (Bartın) dam' has been done to establish the plants in the area that will be under the lake dam
- Tez No: 85172
- Danışmanlar: DOÇ. DR. METİN BARIBAŞ
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Ormancılık ve Orman Mühendisliği, Forestry and Forest Engineering
- Anahtar Kelimeler: Flora, Baraj Alanı Florası, A4 Karesi, Flora Bölgesi, Flora, Dam Area of Flora, Square of A4, Flora of Region
- Yıl: 1999
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Zonguldak Karaelmas Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Orman Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 129
Özet
ÖZET Doktora Tezi KİRAZLIK (BARTIN) BARAJI FLORASI Saime BAŞARAN Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Orman Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Danışmanı: Doç. Dr. Metin SARIBAŞ Ocak 1999, 114 sayfa.“Kirazlık (Bartın) Barajı Florası”adlı bu doktora tezi baraj göl alanında kalacak sahadaki bitkileri ortaya çıkarmak amacıyla yapılmıştır. Araştırma alanından 94 familyaya ait 525 takson (kültürü yapılan ve egzotikler dahil) ile bu taksonlara ait 102 adet alttür ve 42 adet varyete tanımlanmıştır. 140 takson A4 karesine yeni kayıt olarak belirlenmiştir. Söz konusu çalışma alanı Euro Siberian flora bölgesinde yer almaktadır. Elde edilen verilere dayanarak doğal olarak bulunan taksonlarm flora bölgeleri şu şekilde belirlenmiştir : %26,36 Geniş yayılış, %20,50 Euro-Siberian (Euro-Sib), %10,04 Medit, %5,65 Euxine, %2,30 Iran- Turan (Ir-Tur), %1,05 Hyrcano-Euxine elementi ile flora bölgesi bilinemeyenler ise %34,10'luk bir yüzdeye sahiptir. Çalışma bölgesinde tanımlanan bitkilerin (kültürü yapılan ve ekzotikler dahil) %97'si (509 takson) Spermatophyta mÖZET (devam ediyor) bunların ise %11'i (57 adet) Monocotyl, %89'u (452 adet) Dicotyl'dir. Taksonlann %3'ü (16 adet) ise Pteridophyta grubu elemanıdır. Ayrıca tanımlanan taksonlann %85'i (447 adet) otsu, %15'i (78 adet) ise odunsudur. Çalışma alanı endemizm oranının yüksek olduğu bölgeler içerisinde değildir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Doctoral Thesis THE FLORA OF KİRAZLIK (BARTTN) DAM Saime BAŞARAN Zonguldak Karaelmas University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Forest Botany Thesis Advisor: Assoc. Prof. Metin SARD3AŞ January 1999, 114 pages. This Ph. D. Thesis called“Flora of Kirazlık (Bartın) Dam”has been done to establish the plants in the area that will be under the lake dam. In the research area 525 (culture plant and exotic plant inside) taxa belonging to 94 families, 102 subspecies and 42 varieties, have been determined. 140 taxa are new records to A4 square. This research area is in the Euro-Siberian flora region. According to the data the flora regions of the taxa (natural plants) are 26.36 per cent wide spread, 20.50 Per cent Euro-Siberian, 10.04 Per cent Mediterranean, 5.65 per cent Euxine, 2.30 per cent Iran-Turan, 1.05 per cent Hyrcano-Euxine and the plants whose flora regions aren't known are 34.10 per cent. 97 per cent (509 taxa) of the plants determined in the study area are Spermatophyta and 1 1 perABSTRACT (continued) cent (57 taxa) of this are Monocotyl and 89 per cent (452) are Dicotyl. 3 % of the (16 taxa) taxa are the elements of Pteridophyta (culture plant and exotic plant inside). Also 85 Per cent of the defined taxa (447) are herbaceus and 15 per cent (78) are woody. This area isn't one of the areas whose endemism proportion is high.