Factors motivating sustainable driven entrepreneurial intention among higher education students in Iraq
Sürdürülebilirlik odaklıyı motive eden faktörler girişimcilik niyeti Irak'ta yükseköğretim öğrencileri
- Tez No: 853264
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ TINA ISMAT IDRIS SHABSOUGH
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Social Entrepreneurial Awareness, Social Entrepreneurial Attitude, Social Entrepreneurial Intention, University Students, PLS-SEM
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 73
Özet
Bu araştırma, Irak'ın şekillenmesinde sosyal girişimcilik farkındalığının rolünü keşfetmeyi amaçlamaktadır. üniversite öğrencilerinin tutum ve niyetleri. Doğrudan ilişkinin yanı sıra, çalışma aynı zamanda sosyal vizyon, sosyal proaktiflik, empati ve algının aracılık etkisini araştırıyor Farkındalık ve tutum bağında sosyal destek ve öz yeterlik. Veriler toplandı 5 maddelik bir anket kullanıldı ve kullanılan araç PLS-SEM'di. Bulgular sosyal farkındalığın ve sosyal girişimci tutumun sosyal niyeti etkilediğini gösterdi Ayrıca sonuçlar sosyal farkındalığın tutumu olumlu yönde etkilediğini göstermiştir. Ayrıca bulgular, yalnızca sosyal desteğin ilişkiye aracılık ettiğini göstermiştir. Sosyal farkındalık ve tutum arasında. Çalışma bağışçılar için pratik çıkarımlar sağlıyor. eğitimciler, yüksek öğretim kurumları ve kolaylaştırıcılar.
Özet (Çeviri)
This research aims to explore social entrepreneurial awareness role in shaping Iraqi university students' attitudes and intentions. Along with the direct association, the study also explores the mediating effect of social vision, social proactiveness, empathy, perceived social support, and self-efficacy on the awareness and attitude nexus. The data was collected using a 5-point survey questionnaire, and the tool utilized was PLS-SEM. The findings showed that social awareness and social entrepreneurial attitude influence social intention positively.Moreover, the results showed that social awareness influences attitude positively. Furthermore, the findings demonstrated that only social support mediates the relationship between social awareness and attitude. The study gives practical implications for the donors, educators, higher education institutions and facilitators.