Adoption of risk management practices and its impact on SME's financial performance
Risk yönetimi uygulamalarının benimlenmesi ve KOBİ'lerin finansal performansına etkisi
- Tez No: 853311
- Danışmanlar: PROF. DR. SONAT BAYRAM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Kurumsal Risk Yönetimi (ERM), Performans Ölçüm Sistemleri (PMS), Stratejik Karar Verme, Finansal İstikrar, Organizasyon Kültürü, Risk Yönetimi Entegrasyonu, Enterprise Risk Management (ERM), Performance Measurement Systems (PMS), Strategic Decision-Making, Financial Stability, Organizational Culture, Risk Management Integration
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Sermaye Piyasaları ve Finans Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 125
Özet
Çalışma, Kurumsal Risk Yönetimi (ERM) ve Performans Yönetim Sistemlerinin (PMS) stratejik entegrasyonunun karar alma süreçlerini nasıl iyileştirdiğini, finansal istikrara ve kurumsal dayanıklılığa nasıl yol açtığını inceliyor. Bu, risk yönetimine kapsamlı bir yaklaşım uygulama ihtiyacını vurgulayarak, bunun şirket stratejisi ve organizasyon kültürüyle uyumlu olmasını sağlar. Çalışma çok durumlu bir araştırma tasarımını benimsiyor ve uzman görüşmeleri ve kapsamlı bir literatür analizi de dahil olmak üzere birincil ve ikincil veri toplama tekniklerini birleştiriyor. Araştırma, çalışmanın küçük ve orta ölçekli işletmelerdeki KOBİ'lerdeki öznel deneyimler ve sosyal gerçekliklere ilişkin derinlemesine bir anlayış kazanma hedefleriyle uyumlu olan yorumlayıcılık felsefesine dayanmaktadır. Sonuçlar, ERM ve PMS'nin etkinliğini artırmak için finansal bilgi ve risklerin farkında olan bir kültürü kullanma becerisini ve böylece stratejik ve iyi bilgilendirilmiş karar almayı mümkün kıldığını göstermektedir.
Özet (Çeviri)
The study examines how the strategic integration of Enterprise Risk Management (ERM) and Performance Management Systems (PMS) improves decision-making processes, leading to financial stability and organizational resilience. This emphasizes the need to implement a comprehensive approach to risk management, ensuring that it aligns with the company strategy and organizational culture. The study adopts a multi-case research design and combines primary and secondary data-gathering techniques, including expert interviews and a comprehensive literature analysis. The research is grounded on the interpretivism philosophy, which aligns with the study's objectives of gaining a profound understanding of the subjective experiences and social realities inside small and medium-sized enterprises SMEs. The results demonstrate the ability to use financial knowledge and a culture aware of risks to enhance the effectiveness of ERM and PMS, thereby enabling strategic and well-informed decision-making.