The impact of the quality of services and employee performance on the customer loyalty and satisfaction in banking services in Iraq
Irak'ta bankacılık hizmetlerinde hizmet kalitesi ve çalışan performansının müşteri bağlılığı ve memnuniyeti üzerindeki etkisi
- Tez No: 854250
- Danışmanlar: PROF. DR. EMRE ŞAHİN DÖLARSLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Hizmet kalitesi, çalışan performansı, müşteri sadakati, müşteri memnuniyeti, Irak bankacılık sektörü, Service quality, employee performance, customer loyalty, customer satisfaction, Iraqi banking sector
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çankırı Karatekin Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 80
Özet
Bu çalışma, Irak bankacılık sektöründe iki önemli faktörün, hizmet kalitesi ve çalışan performansının müşteri sadakati ve memnuniyeti üzerindeki etkisini araştırmaktadır. Araştırma, sunulan bankacılık hizmetlerinin algılanan kalitesinin ve banka çalışanlarının hızlı yanıt verme, profesyonellik ve ürün bilgisi gibi faktörler de dahil olmak üzere performansının müşteri memnuniyeti ve sadakatini nasıl etkilediğini inceliyor. Çalışmanın Irak'taki bağlamı, ülkenin mali yapısının gelişen doğasını ve diğer bağlamlarla karşılaştırıldığında müşteri beklentileri ve önceliklerindeki potansiyel farklılıkları dikkate alarak benzersiz bir bakış açısı katıyor. Çalışma, titiz bir analiz yoluyla, Irak bankacılık sektöründe müşteri sadakati ve memnuniyetine en önemli katkıyı sağlayan spesifik hizmet kalitesi boyutlarını ve çalışan performansı unsurlarını belirlemeyi amaçlamaktadır. Ayrıca araştırma, Irak'ta faaliyet gösteren bankalara hizmet tekliflerini optimize etme, çalışanların eğitimini ve gelişimini artırma ve sonuçta daha güçlü müşteri ilişkileri geliştirme ve bağlılığı ve bağlılığı artırma konusunda değerli bilgiler sunabilir.
Özet (Çeviri)
This study investigates the impact of two crucial factors, service quality and employee performance, on customer loyalty and satisfaction in the Iraqi banking sector. The research examines how the perceived quality of banking services provided and the performance of bank employees, including factors like responsiveness, professionalism, and product knowledge, influence customer satisfaction and loyalty. The study's context in Iraq adds a unique perspective, considering the developing nature of the country's financial landscape and the potential differences in customer expectations and priorities compared to other contexts. Through rigorous analysis, the study aims to identify the specific service quality dimensions and employee performance aspects that most significantly contribute to customer loyalty and satisfaction in the Iraqi banking industry. Furthermore, the research may offer valuable insights for banks operating in Iraq to optimize their service offerings, enhance employee training and development, and ultimately cultivate stronger customer relationships leading to increased loyalty and retention.