Identifying sustainable tourism activities in Erbil
Erbil'de sürdürülebilir turizm faaliyetlerinin belirlenmesi
- Tez No: 854420
- Danışmanlar: DOÇ. DR. YURDANUR YUMUK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, Tourism
- Anahtar Kelimeler: Sürdürülebilirlik, Turizm, Sürdürülebilir Turizm, Erbil, Sustainability, Tourism, Sustainable Tourism, Erbil
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Karabük Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 224
Özet
Bu nitel çalışma, Erbil'de sürdürülebilir turizmin mevcut durumu hakkında veri toplamayı amaçlamaktadır ve sürdürülebilir turizm faaliyetlerinin tanımlanmasını bu çalışmada veri toplamanın ana aracı olan soruları hazırlamak için açıklayacak, araştırmacı, bu araştırma ve teorinin önceki bölümlerinde ele alınan literatürün kapsamlı bir taraması yoluyla sürdürülebilir turizm alanındaki temel konuları çıkarmıştır. Veriler, katılımcılarla derinlemesine görüşmeler yapılarak toplanmıştır. Verilerin sonuçları, altyapı ve sınırlı kaynaklar gibi sürdürülebilir turizm uygulamalarının güçlü ve zayıf yönlerini belirleyerek, gerçek kalkınma ve mirasın korunması, dış etkenlere bağımlılık ve küresel pazarlama alanındaki zorluklar arasında bir denge sağlamanın yanı sıra kültürel faaliyetleri, toplum katılımını ve Ekonomik Faydaları teşvik ederken tarihi alanların korunmasını, Çevre Bilinci Erbil'in dikkate değer güçlü yönlerinden biri, hem yerel halkı hem de turistleri sürdürülebilir turizm uygulamalarının önemi konusunda eğitmeye olan bağlılığıdır.“Erbil'de Sürdürülebilir Turizm Faaliyetlerinin Belirlenmesi”başlıklı çalışma, turizme kültürel duyarlılığı ve çevresel sorumluluğu dikkate alan bütüncül bir yaklaşım benimsemenin önemini vurgulamaktadır. Erbil örneği, turizmi sürdürülebilir kalkınma ve kültürel mirasın korunması için bir katalizör olarak kullanmak isteyen diğer bölgeler için önemli içgörüler ve çıkarımlar sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
This qualitative study aims to collect data about the current situation of sustainable tourism in Erbil and will explain the identification of sustainable tourism activities through to prepare the questions that are the main tool for data collection in this study, the researcher extracted the main issues in the field of sustainable tourism through a comprehensive review of the literature that was addressed in the previous chapters of this research and theory. Data was collected through in-depth interviews with the participants. The results of the data showed By identifying the strengths and weaknesses of sustainable tourism practices, such as infrastructure and limited resources, achieving a balance between real development and preservation of heritage, dependence on external factors, and difficulties in the field of global marketing, as well as preserving historical sites while promoting cultural activities, community participation and Economic Benefits, Environmental Awareness One of Erbil's notable strengths is its dedication to educating both locals and tourists about the importance of sustainable tourism practices. the study titled“Identifying Sustainable Tourism Activities in Erbil ”highlights the significance of adopting a holistic approach to tourism that takes into account cultural sensitivity and environmental responsibility. The case of Erbil provides significant insights and implications for other regions that aspire to leverage tourism as a catalyst for sustainable development and the preservation of cultural heritage.