Suggesting a guide-line for implementing Lovecraftian horror in games
Oyunlarda Lovecraft korkusunun uygulanması için anahatları önerisi
- Tez No: 854582
- Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜVEN ÇATAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: H.P. Lovecraft, Korku, Lovecraft Tarzı Oyunlar, Kozmik Korku, İnsan Muhakemesi, Delilik, Tekinsiz Varlıklar, Yasak Bilgi, Kozmik Dehşet, H.P. Lovecraft, Horror, Lovecraftian Games, Cosmic Horror, Human Sanity, Madness, Eldritch Entities, Forbidden Knowledge, Cosmic Dread
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Oyun Tasarımı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
Bu tezin içeriğinde, video oyunlarındaki Lovecraft tarzı korku incelenmekte ve oyun geliştiricileri için kapsamlı bir kılavuz sağlanmaktadır. Lovecraft tarzı korkunun oyun anlatılarındaki evrimini, bunun oyuncu deneyimleri üzerindeki etkisini ve oyun mekaniğinin entegrasyonunu incelenmektedir. Bu araştırma kozmik korku, tekinsiz varlıklar, delilik ve yasak bilgi gibi temel unsurlara odaklanıyor. Geliştiricilere pratik bilgiler sunmak için anlatı yapılarını, oyun mekaniğini, estetiği ve oyuncunun oyun dünyasını değiştirebilme yetisi değerlendirir. Çalışma içeriğinde aynı zamanda transmedya uyarlamaları ve Lovecraft'ın daha geniş kültürel etkisi de analiz edilmektedir. Ayrıca bu tez, geliştiricilere doğrusal olmayan hikaye anlatımı, sürükleyici oyun mekaniği ve oyuncularda korku, hayranlık ve felsefi düşünce uyandıran atmosferik unsurlar yaratmaları için bir kılavuz önermektedir. Bu çalışma, Lovecraft tarzı korkunun kültürel ve toplumsal sonuçlarını ve onun sürükleyici oyun deneyimlerini şekillendirmedeki rolünü vurgulamaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis explores Lovecraftian horror in video games, providing a comprehensive guideline for game developers. It examines the evolution of Lovecraftian horror in gaming narratives, its impact on player experiences, and the integration of gameplay mechanics. This research focuses on core elements such as cosmic horror, eldritch entities, madness, and forbidden knowledge. It evaluates narrative structures, game mechanics, aesthetics, and player agency to offer practical insights for developers. The study also analyses transmedia adaptations and the broader cultural influence of Lovecraft. The thesis suggests a guideline for developers to create non-linear storytelling, immersive game mechanics, and atmospheric elements that evoke fear, fascination, and philosophical contemplation in players. This study highlights the cultural and societal implications of Lovecraftian horror and its role in shaping immersive gaming experiences.