Impact of green human resources management practices on consumer buying behaviours in North of Iraq
Yeşil insan kaynakları yönetimi uygulamalarının tüketici satın alma davranışları üzerindeki etkisi Kuzey Irak
  1. Tez No: 854587
  2. Yazar: SUMAYA ANWER
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ EZGİ ŞAHİN BENEZRA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yeşil İşe Alım Seçimi, Yeşil Eğitim Geliştirme, Yeşil Performans Yönetimi, Tüketici Satın Alma Davranışı, Green Recruitment Selection, Green Training Development, Green Performance Management, Consumer Buying Behavior
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi (İngilizce) Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 61
Özet
Bu çalışma, yeşil insan kaynakları yönetimi uygulamalarının (GHRMP) tüketici satın alma davranışı CBB üzerindeki bağlantısını ve etkisini anlamaya yönelik keşifsel bir araştırmadır. GHRM uygulamaları ile tüketici satın alma davranışı arasındaki bağlantıya ilişkin bir çalışmanın amacı, işletmelerin sürdürülebilirliğe ve etik uygulamalara olan bağlılığının tüketici tercihlerini nasıl şekillendirebileceğine dair bilgimizi derinleştirmektir. GHRM uygulamalarına yatırım yapan işletmeler için potansiyel pazar fırsatlarını ortaya çıkarmak amacıyla çalışmanın kilit noktaları. Bu, çevresel ve sosyal açıdan sorumlu ürün ve hizmetlere özellikle duyarlı hedef tüketici segmentlerinin belirlenmesini içerir. Bu araştırmada literatürün incelediği, ilgili makalelerin derlendiği.Yapılandırılmış anket anketi, birincil veriler aracılığıyla toplanan çalışma öğeleridir. Anket anketi üç bölüme ayrılmıştır. Bağımsız değişken GHRMP'nin demografik göstergeleri ve üçüncü maddesi CBB'nin göstergelerini içermektedir. Yeniden ifade edilen anket, (Ahmad, 2015) ve (Awla ve Abdullah, 2022) ve (Ashraf, vd. 2014) çalışmalarına dayanarak referans verilmiştir. Ancak analiz sonucuna bağlı olarak, yeşil insan kaynakları yönetimi uygulamalarının hizmet davranışı ve yeşil eko-rol hizmetlerinin paylaşımı üzerinde olumlu etkisi olduğu ve bunun da hizmet davranışları ve satın alma kararı üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğu bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
This study is an exploratory research to figure out the link and impact of the green human resources management practices on consumer buying behavior. The purpose of a study on the link between GHRM practices and consumer buying behavior is to deepen our knowledge of how businesses' commitment to sustainability and ethical practices can shape consumer choices. Key points of the study to uncover potential market opportunities for businesses that invest in GHRM practices. This includes identifying target consumer segments that are particularly responsive to environmentally and socially responsible products and services. This research used quantitative methods for research purposes, and synthesized necessary articles from literature reviews. The structured survey questionnaire is designed based on the study elements collected through the primary data The survey questionnaire is divided into three parts. First one is the demographics, second is indicators of the independent variable GHRMP and the third one is included the indicators of the Consumer Buying Behavior. A re-phrased questionnaire is designed based on the studies of (Ahmad, 2015) and (Awla and Abdullah, 2022) and (Ashraf, Rizwan, iqbal, & Khan, 2014). Depending on the outcome relieved from the study, it's found that green human resource management practices have positive impact on the services behaviour and sharing the green eco-role services which has the significant effect on the service behaviours and purchasing decision.