Melanogryllus desertus pall. (orthoptera, gryllidae)'un ventral sinir kordonu ganglionlarındaki nörosekresyon hücreleri
- Tez No: 85506
- Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜRSEL ERGEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Melanogtyllus desertus PALL, Orthoptera, Gryllidae, ventral sinir kordonu, ganglion, nörosekresyon hücreleri
- Yıl: 1999
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 66
Özet
IV ÖZET MELANOGRYLLUS DESERTUS PALL. (ORTHOPTERA; GRYLLIDAE)' ÜN VETRAL SİNİR KORDONU GANGLİONLARINDAKİ NÖROSEKRESYON HÜCRELERİ AYDEMİR ZEKİ, Esen M. Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilimdah Tez Yöneticisi ; Doç. Dr. Gürsel ERGEN Ağustos 1999, 53 Sayfa Bu araştırma ergin dişi ve erkek, Melanogtyllus desertus P ALL. "un ventral sinir kordonu ganglionlanndaki nörosekresyon hücrelerinin tiplerini ve yerlerini saptamak amacı ile yapılmış histolojik bir çalışmadır. M.desertus'un ventral sinir kordonu ganglionlanndaki nörosekresyon hücreleri (Gomori) AF, (Gabe) PAF ve Azan ile boyanarak ışık mikroskobu ile incelenmiştir. Ventral sinir kordonunun üç torasik beş abdominal ganglionunda A-tip, B-tip ve C-tip olmak üzere üç tip nörosekresyon hücresi tesbit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE NEUROSECRETORY CELL OF GANGLIA IN VENTRAL NERVE CORD OF MELANOGRYLLUS DESERTUS PALL. (ORHTOPTERA; GRYLLİDAE) AYDEMİR ZEKİ Esen M. MSc in Biology Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Gürsel ERGEN August 1999, 53 Page The aim of this research was to determine the type and location of neurosecretory cells in ventral nerve cord ganglia of adult male and female Melanogryllus desertus Pall, by histological methods. The neurosecretory cells of the ganglia in M.desertus were stained with (Gomori) AF, (Gabe) PAF and Azan, investigated by light microscope. Three kinds of neurosecretory cells such as A-type, B-type and C-type were described in three thoracic and five abdominal ganglia of ventral nerve cord. Key word: Melanogryllus desertus PALL., Orthoptera, Gryllidae, ventral nerve cord, ganglia, neurosecretory cells.