İzmir kenti örneğinde peyzaj düzenleme çalışmalarında bitkisel tasarım anlayışı ve bitki materyali üretim politikası
A Research on application of planting design and the policy of plant material production which have been investigated in İzmir
- Tez No: 85505
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ERHAN VECDİ KÜÇÜKERBAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
- Anahtar Kelimeler: Bitkisel tasarım, tasarım öğeleri, tasarım ilkeleri, bitki materyeli, Planting design, Design element, Design principles, Plants material
- Yıl: 1999
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 284
Özet
ÖZET İZMİR KENTİ ÖRNEĞİNDE PEYZAJ DÜZENLEME ÇALIŞMALARINDA BİTKİSEL TASARIM ANLAYIŞI VE BİTKİ MATERYALİ ÜRETİM POLİTİKASI ATCETİR, Esin Yüksek Lisans Tezi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Erhan Vecdi Küçükerbaş Şubatl 999, Bu Araştırma, bitkisel tasarım anlayışını ve bitki materyali üretim politikasını ortaya koymak amacıyla; izmir ili peyzaj düzenleme çalışmaları ile üretim ve satış tesislerinde yapılan incelemeler sonucu, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünde Yüksek Lisans Tezi olarak gerçekleştirilmiştir. izmir ilinde gerçekleştirilmiş bitkisel tasarım çalışmaları, temel olarak bitkisel tasarım öğeleri ve ilkeleri doğrultusunda incelenmiştir. Bu bitkisel tasarım örneklerinde, bahçe ve peyzaj sanat tarihinde yer alan tarz ve akımlardan etkilenme durumu ile bitkilerin işlevlerine de değinilmiştir. Bu araştırma bitkilerin izmir Kenti'ndeki üretim ve pazarlama tesislerinde nasıl temin edildiğini de kapsar.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT A RESEARCH ON APPLICATION OF PLANTING DESIGN AND THE POLICY OF PLANT MATERIAL PRODUCTION, WHICH HAVE BEEN INVESTIGATED IN İZMİR ATCETİR, Esin Master Thesis, Department of Landscape Architecture Superviser: Doç. Dr. Erhan Vecdi Küçükerbaş February, 1999 This research has been carried out in order to discover application of planting design and the policy of plant material production, as a result of the investigation on landscape design applications and production and selling foundations in Izmir, by the Master Thesis at Ege University Faculty of Agriculture Department of Landscape Architecture. The applications of planting design which have been realized in Izmir, were basicly studied on the direction of planting design elements and principles. In the examples of planting design in Izmir, it was attained the effections of styles and trends, which are found in garden and landscape art history, and also the function of the plants. This research also contains how the plants are assured in the foundation which the plants are producted and sold.