Bilgisayar destekli yazılım mühendisliği araçları kullanılarak web üzerinde çalışacak örnek bir uygulama geliştirilmesi
Building a web based application using computer aided software engineering tools
- Tez No: 85509
- Danışmanlar: PROF. DR. ŞABAN EREN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Bilgisayar Destekli Yazılım Mühendisliği, Web programlama
- Yıl: 1999
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 198
Özet
ÖZET BİLGİSAYAR DESTEKLİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ ARAÇLARI KULLANILARAK WEB ÜZERİNDE ÇALIŞACAK ÖRNEK BİR UYGULAMA GELİŞTİRİLMESİ BARKIN, Ahmet Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Şaban Eren Şubat 1999, 200 sayfa Bu tez kapsamında, var olan bilgisayar destekli yazılım mühendisliği araçları araştırılarak amaçlarımıza ve belirlediğimiz kriterlere uygun bir araç seçilerek, belirlenen örnek konu üzerine bir web uygulaması geliştirilecektir. Yazılım geliştirme sürecinde yazılım mühendislerine yardımcı olan Bilgisayar Destekli Yazılım Mühendisliği (BDYM - CASE) araçları ve web üzerinde programlama kavramı incelenmiştir. Bir bilgisayar destekli yazılım mühendisliği aracı seçimi yapılmış; seçilen aracın sağladığı metodoloji ile örnek bir uygulama geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT BUILDING A WEB BASED APPLICATION USING COMPUTER AIDED SOFTWARE ENGINEERING TOOLS BARKIN, Ahmet MSc in Computer Engineering Supervisor: Prof. Dr. Şaban Eren February 1999, 200 pages The aim of this thesis is to implement a software development process upon a sample problem using a computer aided software engineering tool. For this purpose a computer aided software engineering tool will be chosen and throughout the software development process, this computer aided software engineering tool will be used. At the end of the software development process a web based database application will be developed by using the methodology enforced by the computer aided software engineering tool that we have chosen. Key Words : Computer Aided Software Engineering, Web Programming