Purchase intention: The role of customer experience, service quality, and trust
Satın alma niyeti: Müşteri deneyimi, hizmet kalitesi ve güvenin rolü
- Tez No: 855132
- Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜLBERK GÜLTEKİN SALMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İşletme, E-Ticaret, Müşteri Memnuniyeti, Elektronik Müşteri İlişkileri Yönetimi (E-CRM), Satın Alma Niyeti, Business, E-Commerce, Customer Satisfaction, Electronic Customer Relationship Management (E-CRM), Purchase Intention
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 55
Özet
Elektronik ticaretin ortaya çıkışı, özellikle Türkiye gibi canlı ve gelişmekte olan pazarlarda işletmelerin müşterilerle etkileşim şeklini devrim niteliğinde değiştirmiştir. Bu tez, Güven, Müşteri Deneyimi, Hizmet Kalitesi, Müşteri Memnuniyeti, Elektronik Müşteri İlişkileri Yönetimi (E-CRM) sistemlerinin başarısı ve Müşteri Satın Alma Niyeti arasındaki etkileşimi araştırmaktadır. Nicel bir araştırma metodolojisi kullanarak, çalışma 400 katılımcıdan toplanan verileri yapılandırılmış anketler aracılığıyla analiz etmiş ve Türkiye'nin e-ticaret sektöründe müşteri memnuniyeti, elektronik müşteri ilişkileri yönetimi (E-CRM) ve müşteri satın alma niyeti arasındaki karmaşık ilişkiyi lineer regresyon ile incelemiştir.
Özet (Çeviri)
The advent of electronic commerce has revolutionized the way businesses interact with customers, particularly in vibrant and emerging markets like Turkey. This thesis investigates the interplay between Trust, Customer Experience, Service Quality, the success of Electronic Customer Relationship Management (E-CRM) systems, Customer Satisfaction, and Customer Purchase Intention. Employing a quantitative research methodology, the study analyzed data collected from 400 respondents through structured questionnaires, using linear regression to analysis the intricate relationship between customer electronic customer relationship management (E-CRM), customer satisfaction, and customer purchase intention within the Turkish e-commerce sector.