Turkish Airlines, Qatar Airways and Emirates' social media strategies before, during, and after COVID-19
Türk Hava Yolları, Katar Havayolları ve Emirliklerinin COVID-19 öncesi, sırasında ve sonrası sosyal medya stratejileri
  1. Tez No: 855167
  2. Yazar: TATYANA KIM
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALİ OSMAN KUŞAKCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sivil Havacılık, Civil Aviation
  6. Anahtar Kelimeler: Havacılık Endüstrisi, KOVİD-19, Kriz İletişimi, Sosyal Medya Stratejileri, Aviation Industry, COVID-19, Crisis Communication, Social Media Strategies
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İbn Haldun Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Hava Taşımacılığı Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
Havacılık sektörü, son yıllarda dijital teknolojilerin ve sosyal medyanın iletişim ve pazarlama açısından hayati bir araç haline gelmesiyle önemli bir dönüşüm geçirdi. KOVİD-19 salgını bu değişimi hızlandırdı ve havayollarına benzeri görülmemiş zorluklar getirdi. Bu tez, Türk Hava Yolları, Qatar Havayolları ve Emirates'in pandemi öncesinde, sırasında ve sonrasında sosyal medya stratejilerini incelemektedir. COVID-19 salgını, küresel hava yolu süreçlerini aksattı; bu durum seyahat kısıtlamalarına, yolcu sayılarının azalmasına ve havacılık sektörü üzerinde mali baskıya neden oldu. Buna yanıt olarak havayolları yolcularla hayati bağlantıları sürdürmek, gerçek zamanlı güncellemeler sunmak ve bu belirsiz ortamda yol almak için sosyal medyaya yöneldi. Bu çalışmanın amacı üç yönlüdür: (i) Bu havayollarının pandemi öncesi sosyal medya stratejilerini değerlendirmek, (ii) bu stratejilerin pandemi sırasında nasıl geliştiğini araştırmak ve (iii) sosyal medya stratejilerinin pandemi öncesi ve sonrasındaki etkinliğini karşılaştırmak. Bu araştırma, bu havacılık devlerinin salgının zorluklarına uyum sağlamak için sosyal medyayı nasıl kullandıklarına dair bilgiler sunmaktadır. Bulgular havacılık paydaşları, pazarlama profesyonelleri ve araştırmacılar için önemli ipuçları sunmakta ve sosyal medyanın kriz iletişimi ve pazarlamada gelişen rolüne ışık tutmaktadır. Tez, literatür taraması, araştırma metodolojisi, sonuçlar ve tartışmalar dahil olmak üzere bölümler halinde yapılandırılmıştır. Çalışma, benzeri görülmemiş küresel olaylar sırasında havacılık endüstrisindeki sosyal medya stratejilerinin değişen ortamına ilişkin önemli değerlendirmeler sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
The aviation industry has undergone a significant transformation in recent years, with digital technologies and social media becoming a vital tool for communication and marketing. The COVID-19 pandemic accelerated this shift, presenting unprecedented challenges to airlines. This thesis explores the social media strategies of Turkish Airlines, Qatar Airways, and Emirates before, during, and after the pandemic. The COVID-19 pandemic disrupted global air travel, resulting in travel restrictions, reduced passenger numbers, and financial strain on the aviation sector. In response, airlines turned to social media to maintain vital connections with passengers, deliver real-time updates, and navigate this uncertain landscape. The aim of this study is threefold: (i) to assess the pre-pandemic social media strategies of these airlines, (ii) to investigate how these strategies evolved during the pandemic, and (iii) to compare the effectiveness of social media strategies before and after COVID-19. This research offers insights into how these aviation giants utilized social media to adapt to the challenges of the pandemic. The findings have significant implications for aviation stakeholders, marketing professionals, and researchers, shedding light on the evolving role of social media in crisis communication and marketing. The thesis is structured into chapters, including a literature review, research methodology, results, and discussions. It concludes with important insights into the changing landscape of social media strategies in the aviation industry during unprecedented global events.