Teacher-learner interactions in hybrid EFL classes: A comparative analysis of online and hybrid education
Çevirimiçi-yüzyüze bir arada yabancı dil olarak İngilizce öğrenimi sınıflarında öğretmen ve öğrenci etkileşimleri: Çevirimiçi-yüzyüze bir arada ve çevirim içi eğitimin karşılaştırmalı bir analizi
- Tez No: 855175
- Danışmanlar: PROF. DR. HATİCE SOFU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Öğretmen-Öğrenci İlişkisi, Çevrimiçi-Yüzyüze Bir Arada EFL Eğitimi, Çevrimiçi EFL Eğitimi, Olumlu ve Sağlıklı İlişkiler, Öğretmen-Öğrenci Dinamikleri, Teacher-learner relationship, Hybrid EFL Education, Online EFL Education, Positive and Healthy Relationships, Teacher-Learner Dynamics
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 112
Özet
Bu araştırma, çevrimiçi-yüzyüze bir arada ve yalnız çevrimiçi eğitimi karşılaştırarak, çevrimiçi-yüzyüze bir arada ve yalnız çevrimiçi Yabancı Dil Olarak İngilizce sınıflarındaki öğretmen-öğrenci ilişkisini incelemektedir. Çalışma, olumlu ve sağlıklı ilişkilerin varlığını değerlendirmek için bir dereceli puanlama anahtarı kullanarak nitel bir araştırma yaklaşımı izlenmiştir. Sınıf içi gözlemler ve hem eğitmenler hem de öğrencilerle yapılan görüşmeler, onların deneyimleri ve görüşleri hakkında içgörü sağlamaktadır. Sonuçlar, çevrimiçi-yüzyüze bir arada ve yalnız çevrimiçi öğrenme ortamlarının olumlu ve sağlıklı öğreten-öğrenen ilişkileri açısından karşılaştırılmasına ışık tutmaktadır. Çalışma aynı zamanda öğretmenlerin ve öğrencilerin çevrimiçi-yüzyüze bir arada ve yalnız çevrimiçi ortamlarda karşılaştıkları zorluklar ve faydalar hakkında da fikir vermektedir. Bulguların hem öğretmenler hem de eğitim kurumları için pratik çıkarımları vardır ve çevrimiçi-yüzyüze bir arada ve yalnız çevrimiçi Yabancı Dil Olarak İngilizce eğitiminde öğretmen-öğrenen ilişkisinin kalitesini anlamalarına ve geliştirmelerine yardımcı olur. Çalışma, olumlu ve sağlıklı ilişkilere katkıda bulunan etkili stratejileri ve davranışları belirleyerek öğretim uygulamalarını iyileştirmeyi ve çevrimiçi-yüzyüze bir arada ve yalnız çevrimiçi Yabancı Dil Olarak İngilizce sınıflarındaki öğrenciler için genel öğrenme deneyimini optimize etmeyi amaçlamaktadır.
Özet (Çeviri)
This research investigates the teacher-learner relationship in hybrid and online English as a Foreign Language (EFL) classes, comparing online and hybrid education. The study uses a qualitative method approach, using a rubric to evaluate the presence of positive and healthy relationships. Classroom observations and interviews with both instructors and learners provide insights into their experiences and opinions. The results shed light on the comparison of online and hybrid learning environments in terms of positive and healthy teacher-learner relationships. The study also provides understandings into the difficulties and benefits faced by instructors and students in hybrid and online settings. The findings have practical implications for both teachers and educational institutions, helping them understand and enhance the quality of the teacher-learner relationship in hybrid and online EFL instruction. The study aims to improve instructional practices and optimize the overall learning experience for learners in hybrid and online EFL classes by identifying effective strategies and behaviours that contribute to positive and healthy relationships.