Sonsuz serilerin ve fourier serilerinin mutlak toplanabilmesi
Absolute summability of infinite series and fourier series
  1. Tez No: 855377
  2. Yazar: MELİKE DAĞDELEN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HİKMET ÖZARSLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Mutlak toplanabilme, Riesz ortalaması, Sonsuz seriler, Fourier ㅤ serisi, Absolute summability, Riesz mean, Infinite series, Fourier series
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 56
Özet
Bu tez çalışması 5 bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, yapılan araştırmanın amacı ve önemine yer verilmiştir. Bunlara ek olarak tez çalışmasında kullanılacak olan tanım, teorem ve lemmalara yer verilmiştir. İkinci bölümde, yöntem, materyaller, verilerin toplanması ve analizleri üzerinde durulmuştur. Üçüncü bölümde,\sum c_m \lambda_m, \sum (c_m \lambda_m P_m)/(mp_m ) ve Fourier serilerinin |\bar{N},p_m|_k toplanabilirliği ile ilgili teoremler ve ispatlarına yer verilmiştir. Dördüncü bölümde,\sum c_m \lambda_m, \sum (c_m \lambda_m P_m)/(mp_m ) ve Fourier serilerinin |\bar{N},p_m;θ_m |_k toplanabilirliği üzerine teoremler ve ispatlarına değinilmiştir. Beşinci bölümde, ise yapılan tez çalışmasıyla ilgili sonuç ve önerilere yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
The thesis consist of five chapters. In the first section, the purpose and importance of the research are included. In addition definitions, theorems and lemmas that will be used in the thesis are included. In the second part, emphasis was placed on the method, materials, data collection and analysis. In the third chapter, theorems and proofs regarding the |\bar{N},p_m|_k summability of \sum c_m \lambda_m, \sum (c_m \lambda_m P_m)/(mp_m ) and Fourier series are given. In the fourth chapter, theorems and proofs on|\bar{N},p_m;θ_m |_k summability of \sum c_m \lambda_m, \sum (c_m \lambda_m P_m)/(mp_m ) and Fourier series are mentioned. In the fifth chapter, the results and suggestions related to the thesis study are given.