Sonsuz serilerin ve Fourier serilerinin mutlak Riesz toplanabilmesi
Absolute Riesz summability of infinite series and Fourier series
  1. Tez No: 901739
  2. Yazar: FATMA ZEHRA HINÇER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HİKMET ÖZARSLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Mutlak toplanabilme, Riesz ortalaması, Sonsuz seriler, Fourier ㅤ serisi, Absolute summability, Riesz mean, Infinite series, Fourier series
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 55
Özet
Bu tez çalışması altı bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, yapılan araştırmanın amacı ve önemine yer verilmiştir. Bunlara ek olarak tez çalışmasında kullanılacak olan tanım, teorem ve lemmalara yer verilmiştir. İkinci bölümde, yöntem, materyaller, verilerin toplanması ve analizleri üzerinde durulmuştur. Üçüncü bölümde, ∑▒〖a_n λ_n 〗 sonsuz serisi ve Fourier serisinin |N ̅,p_n |_k toplanabilirliği ile ilgili teoremler ve ispatlarına yer verilmiştir. Dördüncü bölümde, ∑▒〖a_n λ_n 〗 sonsuz serisi ve Fourier serisinin |N ̅,p_n;θ_n |_k toplanabilirliği üzerine teoremler ve ispatlarına değinilmiştir. Beşinci bölümde, ∑▒〖a_n λ_(n ) 〗 sonsuz serisi ve Fourier serisinin φ-|N ̅,p_n;δ|_k toplanabilirliği üzerine teoremler ve ispatlarına değinilmiştir. Altıncı bölümde ise yapılan tez çalışmasıyla ilgili sonuç ve önerilere yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
The thesis consist of six chapters. In the first section, the purpose and importance of the research are included. In addition definitions, theorems and lemmas that will be used in the thesis are included. In the second part, emphasis was placed on the method, materials, data collection and analysis. In the third chapter, theorems and proofs related to the infinite series ∑▒〖a_n λ_n 〗 and the summability of the Fourier series |N ̅,p_n |_k are given. In the third chapter, theorems and proofs related to the infinite series ∑▒〖a_n λ_n 〗 and the summability of the Fourier series |N ̅,p_n;θ_n |_k are given. In the third chapter, theorems and proofs related to the infinite series ∑▒〖a_n λ_n 〗 and the summability of the Fourier series φ-|N ̅,p_n;δ|_k are given. In the sixth chapter, the results and suggestions related to the thesis study are given.