Güme dağı (Tire) florası
The Flora of Güme mountain (Tire)
- Tez No: 85543
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. LÜTFİ BEKAT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Flora, Güme Mountain, Tire, Turkey
- Yıl: 1999
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
ÖZET GÜME DAĞI (TİRE) FLORASI ERSOY, Canan Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Lütfi BEKAT Ekim 1999, 63 sayfa Bu çalışma, 1997-1999 yıllan arasında İzmir ile Aydın illeri arasında kalan Güme Dağı (1 150 m)'nın florasını saptamak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Flora çalışmaları sonucunda araştırma bölgemizde 60 familyaya ait 351 vasküler bitki taksonu belirlenmiştir. Bölgede endemizm oram %8.8'dir. Belirlenen taksonlann %36.1'i Akdeniz, %3.9*u Avrupa-Sibirya ve %1.9'u İran-Turan flora bölgesi elementi olup, %58.1'i ise çokbölgeli veya bilinmeyenlerden oluşmaktadır. En fazla takson içeren familyalar Lequminosae, Compositae, Gramineae, Labiatae ve Caryophyllaceae'dir. Trifolium, Bromus, Vicia, Veronica, Silene ve Anthemis en fazla takson içeren cinslerdir. Anahtar Sözcükten Flora, Güme Dağı, Tire, Türkiye.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT THE FLORA OF GÜME MOUNTAIN (TİRE) ERSOY, Canan MSc in Biology Dep. Supervisor Yrd. Doç. Dr. Lütfi BEKAT October 1999, 63 pages This investigation has been under taken during the years 1997-1999 in order to give the flora of Güme Mountain (1 150 m.) which is lying between izmir and Aydın. At the end of the flora studying, in all 351 vasculer plant taxa belonging to 60 families were collected. The percentage of endemic taxa is 8.8. Among these taxons are 36.1% belong to Mediterranean, 3.9% belong to Euro-Siberian, 1.9% Irano-Turanian floral elements and 58.1% multi-regional or unknowns. The families which include the most taxa are Leguminosae, Compositae, Gramineae, Labiatae and Caryophyllaceae. Trifolium, Bromus, Vicia, Veronica, Silene and Anthemis are genera which include the most taxa.