Dikenli graflarda komşu bütünlük
Neighbor integrity of thorny graph
- Tez No: 85562
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. PINAR DÜNDAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Graf Teorisi, Ağ Birleştiricüiği, Ağ Kararlılığı ve Ağ Zedelenebilirliği, Graph Theory, Network Connectivity, Network Stability and Network Vulnerability
- Yıl: 1999
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 31
Özet
ÖZET DİKENLİ GRAFLARDA KOMŞU BÜTÜNLÜK GÜRTUNCA, L.Alev Yüksek Lisans Tezi, Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Yard.Doç.Dr.Pınar Dündar Haziran 1999, 31 sayfa Günümüzde kablo kesintileri, tepe bozulmaları, yazalım hataları veya donanım başarısızlıkları ve iletişim başarısızlıkları; uzun süreler için servis kesintilerine sebep olur. Bir iletişim ağında zedelenebilirlik; ağın bazı merkezlerinin bozulması veya iletişim hatlarının kopmasından sonra iletişimin kesilmesine kadar ağın dayanma gücünü ölçer. Eğer bir G grafinı bir ağın modeli olarak düşünürsek, bir grafin komşu bütünlüğünde, herhangi bir tepenin tahribinin onun komşu tepelerini de etkilediği düşünülür. G'nin dikenli grafi G*, iletişim ağlarının tasarımı ve moleküler yapılatın temsili için kullanılır ve dikenli graflarla onların graf işlemleri ile elde edilen bazı bileşenlerinin komşu bütünlüğü bu çalışmanın temelini oluşturmuştur.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT NEIGHBOR INTEGRITY OF THORNY GRAPH GÜRTUNCA, L.Alev MSc Mathematic Department Supervisor Yard.Doç.Dr. Pınar Dündar June 1999, 31 pages Today cable cuts, node interruptions, software errors or hardware failures and transmission failure at various points can cause to interrupt services for long periods of time. In a communication network,the vulnerability measures the resistance of the network to disrupt the operation after the failure of certain stations or communication links.If we think of a graph G as modeling a network, the neighbor-integrity of a graph is a one measure of graph vulnerability. In the neighbor-integrity, it is considered that any vertex failure effects its neighbor vertices. The thorny graph G* of G is used to design communication networks and to represent molecular structure and we show neighbor- integrities among thorny graphs and some of its compounds which are obtained by graph operations.