Elektronik ticaret-trendleri anlamak ve hareket noktalarını belirlemek ve herkese açık bilgisyar ağları üzerinden hızlı, güvenilir, yüksek güvenlikli iletişim sağlamak
Electronic commerce-understanding trends an determining deperture points & allowing secure, fast and reliable communication over open networks
- Tez No: 85563
- Danışmanlar: PROF. DR. SERDAR KORUKOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Eticaret, çevrimiçi alışveriş, internette güvenlik, çevrimiçi işlem, web uygulama geliştirme, Ecommerce, online trading, internet security, online transaction, web programming
- Yıl: 1999
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 168
Özet
II ÖZET ELEKTRONİK TİCARET Trendleri Anlamak ve Hareket noktalarını Belirlemek Ve Herkese Açık Bilgisayar Ağlan Üzerinden Hızlı, Güvenilir, Yüksek Güvenlikli İletişim Sağlamak GÜVEN, Ahmet Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Serdar KORUKOĞLU Bu tezde, günümüzde yaşanan en büyük imkan olarak nitelendirilen Elektronik ticaret konusunun nereden geldiği, nasıl bir gelecek vaad ettiği anlatılmış ve mevcut bilişim teknolojileriyle güncel bir elektronik ticaret çalışması hayata geçirilmiştir. Elektronik ticaret, dünyada yaşanan küreselleşmenin getirdiği iş proseslerinin, internet sayesinde elektronik ortamlar üzerine aktarılması ile ortaya çıkmıştır. Küresel bir ekonomik model oluşturabilecek potansiyele sahiptir. Internet teknolojileri üzerine oturmuş olmakla birlikte, internetin getirdiği güvenlik problemleri nedeniyle uygulanmasında bir takım sıkıntılar yaşanmaktadır. Mevcut güvenlik teknolojileri ve internet uygulama geliştirme teknolojileri incelenmiş ve güvenlik için SSL, programlama dili olarak Java ve programlama metodu olarak servlet seçilerek örnek bir uygulama hayata geçirilmiştir.
Özet (Çeviri)
IV ABSTRACT ELEKTRONIC COMMERCE Understanding Trends and Determining Departure Points & Allowing Secure, Fast and Reliable Communication Over Open Networks GÜVEN, Ahmet MSc in Computer Engineering Supervisor : Ph. D. Serdar KORUKO?LU Electronic commerce is said to be the biggest oppurtunity that we are living now. In this thesis, the birth and the future of Electronic Commerce has been studied and the outline of an upto date ecommerce example has been done by using the current information technologies. Electronic commerce was born with the transformation of business prosesses those came with globalisation, onto electronic environments with the help of internet. It is the kind of innovation that can form the new model of economic world. Although it depends on internet technologies, it also has some security problems because of the security vulneralities internet has. Current security and web application development technologies has been studied, as a result SSL has been chosen for security, Java has been chosen as programming language and servlets as web application development technique. With the help of these technologies, an example virtual store has been build.