İnternet ortamından java teknolojileri kullanılarak ağ programlama ve bir veri tabanı sistemi uygulaması
Network programming and a database system application by using java technologies in the internet environment
  1. Tez No: 85565
  2. Yazar: GÖKHAN GÜVEN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. TAMER DUMANLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Java, Internet, TCP/IP Protocol Yığını, İstemci-Sunucu mimarisi, Bilgisayar Ağı, Java Applet, Java Thread, Veri Tabam Sistemi, Java, Internet, TCP/IP protocol, Client-Server Architecture, Computer Networks, Applet, Thread, Database
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası Bilgisayar Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 146
Özet
V ÖZET INTERNET ORTAMINDAN JAVA TEKNOLOJİLERİ KULLANILARAK AĞ PROGRAMLAMA VE BİR VERİ TABANI SİSTEMİ UYGULAMASI GÜVEN, Gökhan Yüksek Lisans Tezi, Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü Tez Yöneticisi : Yrd. Doç. Dr. Tamer DUMANLI Eylül 1999, 135 Sayfa Bu tez çalışmasında, Internet ortamından Java Programlama Dili kullanılarak bilgisayar ağ programlama ve bir kütüphane veri tabam sistemi ele alınmıştır. Geliştirilen sistemde Java dilinin getirdiği Applet, Thread, Ağ programlama ve Dosya teknolojileri kullamlmıştır. Sistem istemci-sunucu mimarisinde geliştirilmiştir. Sunucu ve istemciler arasında TCP/IP iletişim protokolü kullamlmıştır. Sistemin teknik özelliklerinin anlaşılabilmesi için hazılanan veri tabam üzerinde performans testleri uygulanmıştır. Test sonuçlan hazırlanırken IBM DB2 ve Microsoft ACCESS hazır veri tabam sistemlerinden faydalanılmıştır.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT NETWORK PROGRAMMING AND A DATABASE SYSTEM APPLICATION BY USING JAVA TECHNOLOGIES IN THE INTERNET ENVIRONMENT GÜVEN, Gökhan MSc, in International Computing Institute Supervisor: Assoc. Prof. Tamer DUMANLI September 1999, 135 Pages In this thesis, a library database system that uses Java Programming Language and computer network programming in the Internet environment has been developed. Java Applet, Thread, Network Programming and File System technologies are used in developed system. In computer network programming side, client-server architecture is used for improving the system. Server and a number of clients communicate with each other using TCP/IP protocol. Performance tests are performed for improving technical specifications of the system. IBM DB2 and Microsoft ACCESS database managament systems are used for carriying out the performance tests.