İnternet üzerinde dağıtık sorgu işleme üzerine bir çalışma
- Tez No: 96661
- Danışmanlar: PROF. DR. TURHAN TUNALI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Java, Internet, TCP/IP Protokol Yığını, İstemci-Sunucu mimarisi, Bilgisayar Ağı, Java Thread, Veri Tabanı Sistemi, Ağaç Yapılan, Anlamsal Test, Meta-bilgi, Kavramsal (Facet) Yapı, Dewey Nümerik Sınıflandırma, Domain Index Server, Java, Internet, TCP/IP Protocol, Client-Server Architecture, Computer networks, Thread, Database, Virtual Tree, Semantic Check, Metadata, Faceted Schema, Dewey Decimal Classification, Domain Index Server
- Yıl: 2000
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası Bilgisayar Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 90
Özet
ÖZET INTERNET ÜZERİNDE DAĞITIK SORGU İŞLEME ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA Cengiz GÜNGÖR Yüksek Lisans Tezi, Uluslararası Bilgisayar Anabilim Dalı Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Turhan TUNALI Ağustos 2000, 89 Sayfa Bu tez çalışmasında, Internet Ortamından Java Programlama Dili kullanılarak, bilgisayar ağ programlama ve ağda dağıtık olarak sorgu işleme ele alınmıştır. Geliştirilen sistemde Java dilinin getirdiği“thread”, ağ programlama ve dosya teknolojileri kullanılmıştır. Sistem istemci-sunucu mimarisinde geliştirilmiştir. Sunucu ve istemciler arasında TCP/IP protokolü kullanılmıştır. Sistemin teknik özelliklerinin anlaşılabilmesi için hazırlanan sistem üzerinde performans testleri yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT A DISTRIBUTED QUERY PROCESSING SYSTEM ON THE INTERNET Cengiz GÜNGÖR MSc, in International Computing Institute Supervisor: Prof. Dr. Turhan TUNALI August 2000, 89 Pages In this thesis, distributed data system has been developed on a virtual tree that uses Java Programming Language and computer network programming in the Internet environment. Java Thread, Network Programming, File System technologies are used in the developed system. In computer network proggramming side, client-server architecture is used for improving the system. Server and clients communicate with each other using TCP/IP protocol. Performance tests are performed for improving technical specifications of the system.