Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında yer alan tatil köylerinin tasarım ve planlama ilkelerinin oluşturulmasına yönelik bir araştırma
Research about desing and planning principles of the holiday resort in southern aegean and west mediterannean region
- Tez No: 85637
- Danışmanlar: PROF. DR. AYDIN GÜNEY, DOÇ. DR. BAHAR ZAFER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
- Anahtar Kelimeler: Tatil Köyleri, Rekreasyon planlama, Güney Ege ve Batı Akdeniz Kıyılan, Holiday Resorts, Recreation Planning, Southern Aegean and West Mediterranean Region
- Yıl: 1999
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 195
Özet
ÖZET GÜNEY EGE ve BATI AKDENİZ KIYILARINDA YER ALAN TATİL KÖYLERİNİN TASARIM ve PLANLAMA İLKE ve PROGRAMLARININ OLUŞTURULMASINA YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA TANKURT, Sibel Yüksek Lisans Tezi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Bahar ZAFER Eylül 1999, 179 sayfa Bu araştırmada Güney Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde yer alan tatil köylerinin tasarım ve planlama ilkelerinin peyzaj mimarlığı disiplini içinde irdelenmesi amaçlandı. Bu amaçla, bu bölgelerde yer alan tatil köyleri incelenerek, anket, gözlem, fotoğraf çalışmaları ile bilgiler elde edildi. Elde edilen bilgiler ve örneklere göre sonuçlar karşılaştırılarak tatil köyü tasarımında ve planlamasında temel ilkeler ve programlar oluşturulmaya çalışıldı.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT RESEARCH ABOUT DESIGN AND PLANNING PRINCIPLES OF THE HOLIDAY RESORTS IN SOUTHERN AEGEAN AND WEST MEDİTERANNEAN REGION TANKURT, Sibel Master Thesis, Department of Landscape Architecture Supervisor: Doç. Dr. Bahar ZAFER Sempember 1999, 179 Pages The aim of this study was to investigate the design and the planning principles of the holiday resorts in the southern Aegean and the West Mediterranean region, with regards to landscape architecture discipline. Data was collected by visiting the holiday resorts and obtaining questionnaire results, observations and photographs. In conclusion, basic principles and programs were created by comparing the data obtained from the study results.