Çevre konstrüksiyonlu kapılarda ağaç türü ve birleşme çeşidinin diyagonal yüklere etkisinin belirlenmesi
The Effect of wood kinds and constiction on diagonal loads in the frame consructed doors
- Tez No: 85828
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HANİFİ TOKGÖZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: köşe birleştirmeler, zıvanalı Yapı kerestesi: Göknar, sedir, s. çam, kestane, End joining, rowssahre, timber used in construction, pine, carrion, chestnut, cedar. Number of
- Yıl: 1999
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yapı Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 56
Özet
ÇERÇEVE KONSTRÜKSİYONLU KAPILARDA AĞAÇ TÜRÜ VE BİRLEŞME ÇEŞİDİNİN DİYAGONAL YÜKLERE ETKİSİNİN BELİRLENMESİ TUNCAY KAP GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAYIS 1999 ÖZET Yapılan bu çalışmada; kapı köşe birleştirmelerinin çekme ve basma dayanımları araştırılmıştır. Deneylerde dört farklı ağaç türü (çam, göknar, kestane, sedir) kullanılmıştır. Kullanılan deney numunelerinde nem oranı yaklaşık olarak %12 civarındadır. Elde edilen sonuçlara 320 adet çekme ve basma deneyinden sonra ulaşılmıştır. Numunelerin birleştirilmesinde tutkal olarak polivinilasetat (PVA) kullanılmıştır. Elde edilen sonuçlar göz önüne alınarak kapı çerçevesi için uygun olan ağaç türü belirlenmeye çalışılmıştır. Diğer taraftan yapılan testlerden elde edilen sonuçlardan yola çıkarak en iyi birleştirme türü testlerle belirlenmeye çalışılmıştır. Bilim kodu: 225 10 01
Özet (Çeviri)
THE EFFECT OF WOOD KINDS AND CONSTICTION ON DIAGONAL LOADS IN THE FRAME CONSRUCTED DOORS (M. Sc. Thesis) TUNCAY KAP GAZİ ÜNİVERSTY INSTUTE OF SCİENCE June 1999 ABSTRACT In this study, tensile and strength of comer construction of the doors hand been the researched. In the experients four different wood kinds had been used. The moisture proportion of the experiment speciments which used in experiments is about %12. Result of investigetion ome out after 320 tensile and strength applications. In construction of the speciments polivinilasetat had been used as glue. When the results had taken in consideration, the kind of the material which would be convenient for the door frame had been investigated. In the wiew of the construction the type which is best for strength had been fasted. Science Code: 225 10 01