Change management and innovation practices during pandemic in the Turkey e-commerce industry
Değişim yönetimi ve inovasyon Türkiye'de pandemi sürecinde yapılan uygulamalar ticaret sanayi
- Tez No: 858810
- Danışmanlar: PROF. DR. YEŞİM AVUNDUK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Yönetim Bilişim Sistemleri, Management Information Systems
- Anahtar Kelimeler: Türkiye, COVID-19, salgın, değişim yönetimi, inovasyon, tüketici davranışı, e-ticaret, Turkey, COVID-19, pandemic, change management, innovation, consumer behavior, e-commerce
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İSTANBUL TOPKAPI ÜNİVERSİTESİ
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yönetim Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yönetim Bilişim Sistemleri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 43
Özet
Bu yazı, COVID-19 salgınının sona erdiğini ve e-ticaret sektöründe sürekli değişimlerin büyüme ve büyüme için inovasyon yönetimi yöntemlerinin nasıl kullanılabileceğinin düşünüldüğünü bildirmek içindir. Sonuç olarak, e-ticaret firmasının Türkiye'nin başarısının güncellenmesi amaçlanıyor, bu bilgiyi sizlere sunabiliyoruz. COVİD-19 salgını sırasındaki gidişattaki değişim, yeniliğin gösterdiği ve etkili değişim yönetimi üç analiz sonucunda ortaya çıktı. Öte yandan röportajlar yoluyla yürütülmüştür. Süreçte ve büyüme fırsatlarını belirlemenin oynadığı rol önemlidir. İşletmelerin krize uyum sağlamaları ve büyüme fırsatlarını belirleme. Geçiş aşamasında lojistik, ilgili temel düzeyde sürdürülebilirlikle uyumlu hale getirme için önemli bir rol oynamıştır, tüm ürün teslimatıyla ilgili temel düzeyde sürdürülebilirlikle güç oynamıştır. Öte yandan Pazarın sürekli yaşam koşullarının uyumunu sağlamak için daha duyarlı ve esnek olmaları gerekir, pazarın sürekli yaşam koşulları. Araştırmaya satın alınabilir. Benzer kuruluşlar tarafından sosyal stratejiler geliştirilip teşvik edilen tanıtım sistemleri geliştirilebilir. Bu inkar edilemeyecek bir gerçektir. İşbirlikçi inovasyonun ekonomik refahın sürdürülmesinde ve refahın gelişiminde önemli bir rol oynadığını vurguluyor. Bu ayrıca bir rapordur, ayrıca bir rapordur. Mevcut dağıtımın tüm perakende formatlarını ve bunlarında kullanılan yaratıcı yöntemlerin kapsanması nedeniyle diğer perakende türlerini de dikkate alma alan bir çalışma yapma olasılığı olacaktır. Yaşam tarzı ise, ülke ve isteklerdeki bu farklılıklar nedeniyle araştırmamız, kapsamlı ve söylenen olayların algılarındaki farklılıklardan faydalanabilir mi? Daha açık söylemek gerekirse bu tutarsızlıklar satın alınabiliyor.
Özet (Çeviri)
During the course of the COVID-19 timeframe, this study demonstrates how the principles of innovation management may be utilised to successfully manage radical change in the e-commerce sector. The purpose of this study is to investigate the process of updating delivery systems within the framework of well-known Turkish e-commerce businesses. This study was carried out through interviews, and the findings demonstrate how three primary themes have evolved from the beginning of the COVID-19 epidemic. These themes are innovations for efficient change management, innovations for transforming customer behaviour, and innovations for innovation implementation. As the transition stage progressed, essential components pertaining to product delivery underwent significant changes, which resulted in the stabilisation of logistics performance while maintaining sustainability. Based on the findings of the poll, businesses need to be more agile and flexible in order to respond to the ever-shifting conditions of the market. This study can be utilised by organisations that are comparable to it in order to develop strategies that will improve their delivery methods. A further argument that is presented in this study is that cooperative innovation is a significant factor in enhancing the well-being of consumers and fostering economic growth.